UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-09 10:31

Labdarúgás: néhány nap alatt 11 gólt szerzett az MTK U17-es csapata, először kapott ki a Fradi

Az utánpótlás labdarúgó-bajnokságok kiemelt korosztályai közül az U17-eseknél az MTK múlt héten két mérkőzést is megnyert, miközben a listavezető Budapest Honvéd-MFA döntetlenre végzett a Puskás Akadémiával. Az U16-os pontvadászatban mindegyik meccsen a vendégek győztek, s megszerezte első győzelmét a Vasas Kubala Akadémia.   

A kiemelt labdarúgó utánpótlás-bajnokságok közül az U19-esben nem rendeztek az elmúlt hétvégén fordulót, mert a korosztályos válogatott a héten Eb-selejtezőket vív, a következő bajnoki fordulót novemberben rendezik. Addig azonban több, korábbról elmaradt meccset pótolnak. Azt a bajnokságot az ETO vezeti, előnye 4 pont a 2. helyen álló Ferencvárossal szemben, nyolc a 3. Haladás előtt, de a szombathelyiek eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

Az MTK U17-es csapata két mérkőzésen is győzött a múlt héten Fotó: sandorkaroly.hu
Az MTK U17-es csapata két mérkőzésen is győzött a múlt héten Fotó: sandorkaroly.hu
Az U17-es bajnokságban az egypontos előnnyel listavezető Honvéd ezúttal döntetlent játszott a Puskás Akadémia vendégeként (2–2), míg a második helyen álló MTK néhány nap leforgása alatt 11 gólt szerzett. A kék-fehérek ugyanis október 2-án  a háromgólos Doncsecz Levente vezérletével, 5–1-re megverték a Debrecent a 3. fordulóból elmaradt találkozón, majd három nappal később 6–2-re a Vasast. Doncsecz akkor is betalált, Biben Barnabás és Kovács Mátyás pedig duplázott, egyszer pedig a góllövőlistát nyolc találattal vezető Juhász Levente is „beköszönt”. Az MTK majdnem kétszer annyi gólt szerzett eddig a bajnokságban, mint az éllovas Honvéd (32–17), viszont kétszer annyit kapott is (14–7), és ami a legnagyobb különbséget jelenti az 1. Honvéd és a jelek szerint első számú kihívónak számító MTK között, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzését a 6. fordulóban 5–1-re a kispestiek nyerték. A 7. forduló meglepetése, hogy a bajnokságot remekül, három győzelemmel kezdő és jelenleg is a 3. helyen álló Ferencváros 1–0-ra kikapott a három vereséggel rajtoló és az MTK elleni hétközi meccsen öt gólt kapott DVSC-től. A sokáig ikszre álló mérkőzést Jánovszki László döntötte el a 85. percben. A Fradinak ez volt az első veresége az idényben ebben a korosztályban, az ETO FC Győr pedig a Haladás otthonában könyvelhette el második győzelmét, érdekes, hogy mindkettőt idegenben érte el (legutóbb a Puskás Akadémia vendégeként). Az U16-osoknál a 7. forduló mindegyik meccsét a vendégek nyerték: a Honvéd a PAFC, az ETO a Haladás, a Vasas az MTK, a Fradi a DVSC otthonában gyűjtötte be a három pontot. Ez pedig azt is jelenti, hogy a kispestiek most már nem jobb gólkülönbségük révén, hanem hárompontos előnnyel vezetik a tabellát a 13-13 ponttal a 2., illetve 3.helyen álló PAFC, FTC páros előtt. Továbbá a Vasas sikerével már nincs nyeretlen csapat a bajnokságban. Ebben a korosztályban is most pótolták a 3. fordulóból elmaradt MTK–DVSC összecsapást, de itt nem a fővárosiak, hanem a vendégek győztek (1–0-ra).

UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁGOK U17 7. forduló Puskás Akadémia FC–Bp. Honvéd-MFA 2–2 Illés Akadémia-Haladás–ETO FC Győr 1–2 MTK–Vasas Kubala Akadémia 6–2 DVSC-DLA–Ferencváros 1–0 A 3. fordulóból elmaradt mérkőzés MTK–DVSC-DLA 5–1 A bajnokság állása: 1. Bp. Honvéd-MFA 17, 2. MTK 16, 3. FTC 14, 4. PAFC 10, 5. DVSC-DLA 9, 6. ETO FC Győr 7, 7. Haladás 4, 8. Vasas 2 U16 7. forduló Puskás Akadémia FC–Bp. Honvéd-MFA 0–1 Illés Akadémia-Haladás–ETO FC Győr 0–1 MTK–Vasas Kubala Akadémia 2–4 DVSC-DLA–Ferencváros 2–3 A 3. fordulóból elmaradt mérkőzés MTK–DVSC-DLA 0–1 A bajnokság állása: 1. Bp. Honvéd-MFA 16 (6 meccs) 2. PAFC 13 (10–6), 3. FTC 13 (15–12), 4. DVSC-DLA 9 (6 meccs), 5. ETO FC Győr 7, 6. MTK 6 (6 meccs), 7. Haladás 6, 8. Vasas 4 (6 meccs)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.