UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-09 20:10

Vereséggel rajtolt az U19-es válogatott a hazai Eb-selejtezőkön

Vereséggel rajtolt az U19-es magyar válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán: Bene Ferenc együttese a győri viadal szerdai nyitányán több mint egy félidőn át emberhátrányban futballozva 4-2-re kapott ki Grúzia korosztályos legjobbjaitól.

Már az első fordulóban nagy lépést tehetett volna a továbbjutás felé a magyar U19-es válogatott, a Győrben zajló tornáról ugyanis az első két helyezett biztosan az Európa-bajnokságot megelőző elitkörbe kerül, sőt még az összes csoport két legjobb harmadikja is biztosítja a helyét ebben a szakaszban. A 2001-es születésű játékosokból álló magyar válogatott az elmúlt egy évben remek eredményeket ért el: tíz nemzetközi felkészülési mérkőzéséből hetet megnyert, és csak egyet veszített el, emlékezetes az olaszok 4-0-s és a svédek 6-0-s legyőzése.

Tíz emberrel nem sikerült a bravúr Fotó: MLSZ
Tíz emberrel nem sikerült a bravúr Fotó: MLSZ
A grúzok keretében két olyan labdarúgó is helyet kapott, akik már a felnőtt válogatottban is bemutatkoztak, és alapemberei az orosz bajnokságban szereplő Rubin Kazany együttesének. Az első 45 percben a grúzok irányították az összecsapást, és már a 10. percben megszerezték a vezetést Kvaracskelia 18 méteres szabadrúgásával. Szerencsére nem kellett sokat várnunk az egyenlítésre, igaz, Huszti András góljához kellett a vendégek kapusának bizonytalankodása is. A 42. percben Kalmár Olivér nehéz helyzetbe hozta csapatát azzal, hogy négy percen belül két sárga lapot gyűjtött be, amiért kiállították. A szünetben Bene Ferenc kettős cserével szervezte át a csapatot, Radics Márton és Szabó Bálint váltotta Körmendi Kevint és Kocsis Bence Mátét. A fordulás után nagy lendülettel kezdett a magyar csapat, és Skribek Alen büntetőjével átvette a vezetést. Az emberelőnyben futballozó grúzok azonban átvették az irányítását és három perc alatt megfordították a találkozót, a 62. percben Guliasvili, a 65. percben pedig Moistsrapesvili talált be. A magyarok a folytatásban becsülettel hajtottak, de a 81. percben megszületett a negyedik grúz gól is, ami eldöntötte a találkozót. A magyar válogatott szombaton 20 órától Horvátországgal, jövő kedden pedig Kazahsztánnal találkozik. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.