UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-10-11 18:20

Birkózás: hét-hét aranyérem jutott a fővárosi és a vidéki kluboknak a tatabányai diák I-es kötöttfogású diákolimpiai döntőn

Százhatvan kötöttfogású diák I-es korosztályú birkózó mérte össze tudását a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban rendezett diákolimpiai döntőn. A megméretésen teljes megosztottság volt a vidéki és a fővárosi klubok között: hét-hét aranyérem jutott mindkét területre.

Az ESMTK alakulata volt a legeredményesebb a tatabányai kötöttfogású diákolimpiai döntőn Forrás: birkozoszov.hu
Az ESMTK alakulata volt a legeredményesebb a tatabányai kötöttfogású diákolimpiai döntőn Forrás: birkozoszov.hu
Meglehetősen hosszú hétvége zajlik Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokban. A létesítmény pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt országos utánpótlás birkózóversenyeknek ad otthont. A program a diák I-es korosztály kötöttfogású diákolimpiai döntőjével vette kezdetét, amelyen több mint 160 sportoló mérte össze tudását a medálokért. A 12 és 13 éves versenyzők általános iskolájuk színeit képviselték a viadalon, azonban a hazai szövetség eredményközlő-rendszere igazolt klubjukat is megjelenítette. Így megállapítható, hogy a legtöbb aranyérmet az Erzsébeti SMTK szerezte: négyet. Hármat nyert a Diósgyőri BC, egyet-egyet a Téglagyár SE, a Csepeli BC, a Tatabányai SC, az Esztergomi BSE, a Vasas SC, a Dorogi NC és a Ferencvárosi TC. Jól látható, teljes megosztottság van a vidéki és a fővárosi klubok között: hét-hét aranyérem jutott mindkét területre.

DIÁK I-ES KÖTÖTTFOGÁSÚ DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ, TATABÁNYA 29 kg: Nagy Renátó (Téglagyár SE) 32 kg: Köves Dávid (Csepeli BC) 35 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK) 38 kg: Olasz Bende (ESMTK) 42 kg: Zóni Dániel (Tatabányai SC) 46 kg: Czuczor Dominik (Esztergomi BSE) 50 kg: Felkai Bendegúz (ESMTK) 54 kg: Oross Ádám (Diósgyőri BC) 58 kg: Szinay Szabolcs (Diósgyőri BC) 63 kg: Veress Bence (Vasas SC) 69 kg: Kosovics Márton (ESMTK) 76 kg: Kovács Márk (Dorogi NC) 85 kg: Bíró Balázs (Diósgyőri BC) + 85 kg: Varga Ágoston (FTC)

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.