UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-12 22:21

A horvátoktól is kikapott az U19-es labdarúgó-válogatott, elszállt az elitkör reménye

Esély, helyzetek nélkül kapott ki 2–0-ra a horvátoktól, s ezzel elvesztette minden elitkörös reményét az U19-es labdarúgó-válogatott a győri Eb-selejtezőtornán. Kedden a csoport harmadik helyéért Kazahsztánnal mérkőzik Bene Ferenc együttese.

„Itt az ideje, hogy a fiúkból férfiak, profi labdarúgók váljanak!” – jelentette ki Bene Ferenc, az U19-es futballválogatott szövetségi a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt, miután csapata szerdán 4–2-es vereséggel indított a grúzok ellen a hazai rendezésű minitornán.

Sima vereséget szenvedett az U19-es válogatott a horvátok ellen Forrás: MLSZ
Sima vereséget szenvedett az U19-es válogatott a horvátok ellen Forrás: MLSZ
Csak hát az elitkörös álmok életben tartásához jókora bravúrra volt szükség a győri ETO Parkban, mert még a legderűlátóbb jóslatokban is óriási szenzációnak számított a déli szomszéd legyőzése. A találkozó elején nem estek egymásnak a felek, langyos iramban csordogáltak a percek. Az első igazán nagy helyzet a 24. percben következett: a horvát Kupresak ugrott ki, elpasszolta a labdát a kapusunk, Ásványi Balázs mellett, ám ezt még megúsztuk, a labda elgurult a jobb kapufa mellett. S mivel az első félidő hátralévő része leginkább szögletekről és kapufákról szólt, gól nélküli döntetlennel mentek pihenni a játékosok (0–0). A második félidőben viszont már nem maradt ki a horvát helyzet: az 53. percben Saric szerezte meg a vezetést, ezzel gyakorlatilag az elitkörös búcsút jelentő szakadék közelébe sodorta a magyarokat (0–1). Onnan pedig nem is volt már visszaút. Sőt a folytatásban is az ellenfél állt közelebb a gólszerzéshez: előbb les miatt érvénytelenítették a találatukat, majd a hajrában Vuskovic révén tizenegyesből megszerezték azt a bizonyos másodikat. A lényeg: a magyar csapat lényegében gólhelyzet és pontszerzési esély nélkül játszotta végig az összecsapást (0–2). Szombaton este a szomorú igazság újra bizonyítást nyert: legyen szó felnőtt, U21-es vagy akár U19-es korosztályról, a horvát válogatott másik kategóriát képvisel. Ásványiék pedig kedden Gyirmóton a kazahok ellen tét nélküli meccsen lépnek pályára, immár távol az elitkörtől.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, GYŐR 2. forduló MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 0–2 (0–0) Gól: Saric az 53., Vuskovic (11-esből) a 89. percben A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (5–0), 2. Grúzia 6 (7–3), 3. Magyarország 0 (2–6), 4. Kazahsztán 0 (1–6)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.