UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2019-10-14 13:05

Taekwondo: Salim-érmek Vegasban, de Boszniában is remekeltek a mieink

Továbbra is bombaformában versenyeznek a honosított Salim fivérek; a spanyolországi junior Eb-n szerzett érmek után ezúttal a tengerentúlon értek el dobogós helyezéseket, de rajtuk kívül is tartogatott magyar korosztályos sikereket a mögöttünk hagyott hétvége.

Remek teljesítménnyel vétették észre magukat a magyar utánpótláskorú taekwondósok az elmúlt hétvégén, több versenyen is kitűnően szerepeltek a mieink.

Csúcsformában a Salim fivérek Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség
Csúcsformában a Salim fivérek Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség
A tengerentúlon, Las Vegasban lépett pásrtra például a nemrég még a castellóni junior Európa-bajnokságon viaskodó és ott érmeket szerző Salim testvérpár. Nos, továbbra is kiváló formában vannak: ezúttal az amerikai, G2-es besorolású President’s Cupról Salim Omar (48 kg) aranyéremmel térhetett haza. Az elődöntőben Cristian Ramirez (USA) ellen 30–10-re, a döntőben Kevin Topete (Mexikó) ellen 39–34-re győzve állhatott a dobogó legfelső fokára. Testvére, Salim Sharif első meccsén 56–2-re kiütötte az amerikai Baót. A nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt, a világranglistán kilencedik Kim ellen 32–20-ra nyert, majd a negyeddöntőben 40–20-ra verte az argentin Riverót. Az elődöntőben lábsérülés miatt már veszített, így harmadikként zárta a rangos viadalt. Mindazonáltal nemcsak az Egyesült Államokban villogtatták tudásokat a magyar fiatalok, hiszen a boszniai Zenicában megrendezett, G1-es besorolású nemzetközi versenyen is számtalanszor csaltak mosolyt az arcunkra. Már a rangos megméretés első napján két aranyérmet gyűjtöttek a mieink: Bailey Kelen a +78 kg-osok, Molnár Bendegúz a -48 kg-osok között nem talált legyőzőre, míg Tóth Dáriusz (51 kg) bronzéremmel lett gazdagabb. A magyar válogatott ezzel a csapatpontverseny második helyén zárt. Ráadásul a második napon sem adták alább a mieink, elvégre a még juniorkorú Józsa Levente (63 kg) élete első felnőtt, G-s besorolású versenyén a fináléig menetelt, ott csak az Európa-bajnok horvát Lovre Brecic tudta legyőzni, de őt is komoly erőbedobásra késztette, vagyis remekül helytállt. Mint ahogy az egész magyar csapat: a két nap alapján a felnőtt, junior és kadét eredményeket összesítve harmadik helyen végzett az éremtáblázaton. További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.