UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-10-14 14:04

Tenisz: Újabb mérföldkő Cori Gauff pályafutásában – megnyerte első WTA-tornáját

Tovább írja sikersztoriját a még mindig csak 15 éves amerikai teniszező, Cori Gauff; a Wimbledonban berobbant tini a lett Jelena Ostapenkót legyőzve megnyerte a linzi, 250 ezer összdíjazású, kemény pályás WTA-tornát, mondani sem kell: életében először.

Ismételten fontos mérföldkőhöz ért a mindössze 15 esztendős Cori Gauff ígéretes teniszpályafutása. Az amerikai lány élete első WTA-tornáját nyerte meg Linzben úgy, hogy szerencsés vesztesként került a selejtezőből a főtáblára, ahol valami szédületes menetelést mutatott be, hogy aztán a döntőben 1 óra 40 perc alatt legyőzze a Roland Garros 2017-es bajnokát, a lett Jelena Ostapenkót.

Cori Gauff pályafutása első WTA-tornagyőzelmét artta Linzben Forrás: tennisworldusa.org
Cori Gauff pályafutása első WTA-tornagyőzelmét artta Linzben Forrás: tennisworldusa.org
„Ez tényleg őrület, szerencsés vesztes voltam, most meg bajnok. Apukám azt mondta, hogy ugyanazon a tornán nem fogok kikapni kétszer. Biztos vagyok benne, hogy nem gondolta komolyan, miszerint meg is nyerhetem az egészet, de végül igaz lett" – lelkendezett az amerikai tini, aki első tornagyőzelme után a 71. helyre ugrott fel a világranglistán. Arra, hogy valaki ilyen fiatalon bekerüljön a top 100-ba, legutóbb 2005-ben akadt példa: akkor a bolgár Szeszil Karatancseva érte el a nem mindennapi bravúrt. Gauff egyébként 2004 óta a legfiatalabb tornagyőztes a WTA-körversenyen. Az abszolút rekordot az amerikai Tracy Austin tartja, aki mindössze 14 éves 28 napos volt, amikor Portlandban nyerni tudott 1977-ben. Ezekből a tényekből is világosan látszik, hogy régóta nem tűnt fel olyan ígéretes lány a teniszezők női mezőnyében, mint Gauff.

KEMÉNYPÁLYÁS, 25 000 ÖSSZDÍJAZÁSÚ NŐI WTA-TORNA, LINZ (AUSZTRIA) Döntő: Gauff (amerikai)-Ostapenko (lett) 6:3, 1:6, 6:2

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.