UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2019-10-15 17:31

Ökölvívás: juniorcsaták Egerben

Tavalyelőtt Eger, a múlt évben Gyöngyös adott otthont a junior korosztályhoz tartozó bokszolóink országos bajnokságának, az idén pedig újfent a hevesi fővárosban csapnak össze a hazai bajnoki címekért a legkiválóbb 15-16 éves fiúk és leányok.

Eger, a magyar boksz egyik fellegvára vállalta magára a 2019-es junior ökölvívó ob-t.  Nem kérdés, hogy avatott rendezőként – a honi sportági szövetséggel karöltve – az Egri Városi Sportiskola csapata, élén Dorkó Péter szakosztályvezetővel zökkenőmentesen bonyolítja le a szerdától szombatig tartó ez évi utánpótlás-bajnokságot is,  akárcsak legutóbb 2017-ben.  

Samu Ferenc (60 kg) címvédőként indul Egerben
Samu Ferenc (60 kg) címvédőként indul Egerben
Az előzetes nevezések alapján szép számmal lépnek majd ringbe mindkét nem versenyzői, a múlt esztendőhöz képest kifejezetten jelentős a mennyiségi növekedés. A 2018-as gyöngyösi ob-n 51 klub képviseletében 123-an léptek szorítóba, most 66 klub nevezte összesen 171 ifjú ökölvívóját, 43 lányt és 128 fiút. „Eléggé jónak számít, nagy a mezőny, különösen a fiúké – értékelte a létszámmutatókat Ács József, a juniorválogatottak szövetségi kapitánya honlapunknak. – Amellett a minőség is garantált, majdnem minden súlycsoportban vannak válogatott kerettagok, indulnak ők is, köztük olyan húzónevek, mint például Zarándó Péter, Samu Ferenc, Buza Rafael. És a kötelek közé lépnek a feltörekvő tehetségek is, akik nyilván szeretnék beérni és megelőzni a rangsorban előttük állókat. Ezért is várok parázs csatákat több kategóriában is.” A „bemelegítés” mindenesetre sikeresnek bizonyult, amennyiben a juniorválogatott tagjaként jó egy hete többen is érmekkel gazdagodva térhettek haza a csehországi Ustí nad Labemből, az Olimpiai Reménységek Versenyéről. Hárman – Buza Rafael (57 kg) és Buza Rómeó (52), továbbá Samu Ferenc (60) – tornagyőztesek lettek. Tavaly a junior ob legjobbjának a lányoknál Dobos Rebekát, a fiúknál Kiss Leventét választották meg. Míg utóbbi már nem ismételhet, mivel az UTE 2002-es születésű kitűnősége „felöregedett” az ifik közé, a KSI 60 kilós címvédője idén Egerben akár duplázhat is.   Hogy így történik-e, szombat délutánra kiderül. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.