UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-16 14:37

Kézilabda: Bánfai Kíra minden edzést mérkőzésnek fog fel az FTC-ben

Egy év MTK-s kölcsönjáték után tért vissza a Népligetbe a junior kézilabda-válogatott jobbszélsője, Bánfai Kíra. Az FTC 19 éves játékosa a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt második zöld-fehér korszakának kezdetéről.

A 2018-as ifjúsági leány kézilabda-világbajnokságon a torna All Star-csapatába is beválasztott, egyébként FTC-nevelésű Bánfai Kíra szeptembertől újra a népligeti együttest erősíti, immár az NB I-ben. Az eddigi hét bajnokin kilenc gólt szerzett, s betalált a Bajnokok Ligájában is. S bár a játékában még lát hiányosságokat, örül annak, hogy újra az Elek Gyula Arénában játszhat.

Bánfai Kíra örül, hogy visszatérhetett a Népligetbe Forrás: fradi.hu
Bánfai Kíra örül, hogy visszatérhetett a Népligetbe Forrás: fradi.hu
„Nem gondoltam volna, hogy már egy év után visszatérhetek a nagyok közé. Mindenesetre nagyon jó érzés volt, hogy máris számítanak rám – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Bánfai. – A beilleszkedés simán ment, a lányokat már ismertem, de ahogyan eddig is, a folyatatásban bizonyítani szeretném, hogy tényleg itt a helyem.” A beszélgetésben kitért a ferencvárosi mércével nem túlzottan erős szezonstartra is, amellyel kapcsolatban állítja, pánikra semmi ok. „Két döntetlenünk is volt már, a Siófok jelentősen megerősödött erre a szezonra és a Debrecen is nagyon jó csapat, meg tegyük hozzá, hogy mi is két rossz napot fogtunk ki. A BL-ben pedig két Final Four-résztvevő csapattal szemben maradtunk alul, most viszont jön a Podravka elleni meccs, ami nyerhető és meg is kell nyerni!” A juniorválogatott játékos egyelőre epizódszerephez jut a Bajnokok Ligája-résztvevő alakulatban, azonban így is tud tanulni bőven. „Minden edzést egy meccsnek fogok fel, amikor bizonyíthatok. Ha pedig pályára kerülök, próbálom kihozni minden játékpercemből a maximumot. Tudom, ezekből a mérkőzésekből még a későbbiekben nagyon sokat profitálhatok.” A teljes interjú itt tekinthető meg. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.