UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-10-19 16:35

Kosárlabda: az alapszakasz előtt megsérült az NBA szupertehetsége, Zion Williamson

Térdsérülést szenvedett a 19 éves Zion Williamson, az NBA legjobban várt újonca, ezért hetekig nem számíthat rá a New Orleans Pelicans kosárlabdacsapata.

Kisebb térdsérülést szenvedett az NBA-előszezon során Zion Williamson, de a kosárlabdacsapata nem akarja, hogy romoljon az állapota – közli az origo.hu. A New Orleans Pelicans orvosai kizárták a komolyabb térdsérülést, de Williamson így is heteket kénytelen kihagyni, tehát nem lesz bevethető az alapszakasz elején. A Pelicans nagyon óvatosan bánik az idei draft első kiválasztottjával, hiszen a csapat hosszútávon legnagyobb értékéről van szó.

w donald page
w donald page
A 19 esztendős játékos kölyökkorában több sportágba is belekóstolt: baseballozott, majd kipróbálta a labdarúgást, hogy aztán amerikaifutballozzon kicsit, mígnem eldöntötte, hogy őt bizony a kosárlabda érdekli. A gimnázium elején jókorát nőtt, s 14 évesen már 191 centi volt, másfél évvel később pedig elérte a két métert. A magasság mára 130 kilóval párosul. Ám ami igazán kiemeli őt a többiek közül, az elképesztő atletikussága. A fent említett paraméterek mellett azt hinnénk, hogy egy lomha és lassú emberről van szó, de Williamson meghökkentő dolgokra képes: hol arról tesz tanúbizonyságot, milyen erős, hol a gyorsaságát kamatoztatja, hol pedig azt látjuk, milyen távolra vagy magasra képes ugrani. Williamson története elolvasható az NSO júniusi draftot követő írásában. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.