UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-20 20:58

Kézilabda: Kácsor Gréta tizennégyes produkciója az EHF-kupában

Mindkét magyar csapat továbbjutásából kivették a részüket az utánpótláskorú játékosok a női EHF-kupában: a váci Kácsor Gréta tizennégy gólt vágott az osztrák Hypo otthonában.

Mindkét magyar csapat a továbbjutás kapujában várhatta a női kézilabda EHF-kupa második selejtezőkörének visszavágóját. A második mérkőzésen sikerült befejezni a feladatot, a Vác és a DVSC is kettős győzelemmel jutott tovább, s az utánpótláskorú játékosok ezúttal is kivették a részüket a sikerből.

Kácsor Gréta tizennégy gólt szerzett az ausztriai visszavágón Forrás: Váci NKSE
Kácsor Gréta tizennégy gólt szerzett az ausztriai visszavágón Forrás: Váci NKSE
Nem is akárhogyan. A váciak négygólos előnnyel érkeztek a szebb napokat is megélt osztrák Hypo Niederösterreich otthonába, és a csapat junior világ- és Európa-bajnok játékosa, a 19 éves Kácsor Gréta gondoskodott arról, hogy ne legyen sok izgulni való. Tizennégy góljával a hátára vette a társaságot, mellette az alakulat másik korosztályos Európa-bajnoka, Kuczora Csenge (19) ezúttal egy gólt tett a közösbe. A Debrecennek pedig a német Bayer 04-Werkselfen együttese nem okozott gondot. A Lokiban ezúttal is utánpótláskorúak sora jutott szóhoz: Vámos Petra (19) három, Arany Rebeka (19) és Petrus Mirtill (17) két, Poczetnyik Luca (18) egy gólt szerzett, és a végén a kapus Szabó Dóra (19) is beszállt. De talán a legfontosabb, hogy a váci és debreceni fiatalok is nyertek maguknak legalább még két nemzetközi mérkőzést.

HYPO NIEDERÖSTERREICH (OSZTRÁK)-VÁCI NKSE 23-30 (12-16) Maria Enzersdorf, játékvezetők: Jakovljevic, Sando (szerbek) HYPO: Hajgató, Hirsch, B. Topic (kapusok), Bauer 1, Berlini 1, Dedic 4, Draguljic, Dramac 1, Élő 6, Hödl 2, Lischka, Magloth 1, Neidhardt 2, Riesenhuber, M. Topic 1, Wess 4. Edző: Kovács Ferenc VÁC: Arenhart, Bukovszky, Hadfi (kapusok), Diószegi, Hámori 2, Helembai 1, Kácsor 14, Kovács N., Kuczora 1, Lakatos 2, Paróczy 2, Radosavljevic 7, Szabó K., Szondi 1. Edző: Szilágyi Zoltán Kiállítások: 4, ill. 4 perc Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2 TSV BAYER 04-WERKSELFEN (német)–DVSC SCHAEFFLER 31-34 (16-15) Leverkusen, játékvezetők: Hofer, Schmidhuber (osztrák) BAYER: Fehr, Kurzke (kapusok), Adams 2, Bruggeman 2, Einarsdottir 1, Huber 5, Jurgutyte 3, Kinlend 3, E. Rode, Je. Rode 3, Jo. Rode 1, Seidel 3, Souza 2, Thomaier 2, Zschocke 4. Edző: Robert Nijdam DVSC: Szabó D., Triffa (kapusok), Arany 2, Bordás 3, Bulath 5, Deszpotovics 3, Karnik 4, Karsten 5, Kovács A. 5, Petrus 2, Poczetnyik 1, Szabó P. 1, Tóvizi, Vámos 3, Vantara-Kelemen, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/6.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.