UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-10-21 21:09

Vívás: mind a négy vasárnapi aranyérem más-más egyesület növendékéhez került a junior kardvívók Magyar-kupáján

Rabb Krisztián (Vasas) és Szűcs Luca (BVSC) nyerte a junior kardvívók Magyar-kupáját a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban vasárnap. Az egyéni versenyek mellett csapatviadalokat is rendeztek, a fiúk mezőnyében a Honvéd, míg a lányok között a Gödöllő győzedelmeskedett, vagyis mind a négy aranyérem más-más klub neveltjéhez került.

Ismét munkás vasárnap várt a junior kardvívókra, az aktuális Magyar-kupafordulóban ráadásul kifejezetten erős mezőnyt hordott össze a szél. Ennek megfelelően komoly csatározások folytak Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Rabb Krisztián nyerte a Magyar-kupát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban Forrás: Magyar Vívó Szövetség
Rabb Krisztián nyerte a Magyar-kupát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban Forrás: Magyar Vívó Szövetség
Ami a fiúkat illeti, az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián megállíthatatlannak bizonyult a nap folyamán, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a végső ütközetben is magabiztosan, 15:8-ra verte az újpesti Urbán Tamást. A Vasas színeiben vívó sportolónak nem a mostani volt az első sikeres Magyar-kupa szereplése az idén, elvégre szeptember utolsó hétvégéjén hazai páston, a Pasaréti úton már diadalmaskodott, ami különösen örömteli lehet számára, hiszen a sorozat egyfajta válogatóviadalnak is minősült. A leányok között sem kellett nagyítóval keresni a szép eredményekkel rendelkezőket, a nagy hajszát végül is a BVSC-s Szűcs Luca bírta a legjobban: a 17 esztendős leányzó ellentmondást nem tűrően, szintén 15:8-ra múlta felül Koós Grétát (Kárpáti). A csapatversenyben a változatosság kedvéért újabb egyesületek értek révbe, a leánycsapatok döntőjét a Bata Édua, Beviz Dorottya, Missurai Pálma gödöllői hármas nyerte meg 45:24-re a debreceniekkel szemben, míg a fiúk között a Fekete-Kovács Mátét, Horváth Barnát, Horváth Gergőt és Pintér Leventét bevető Honvéd győzte le az UTE gárdáját 45:40-re az aranyéremért zajló küzdelemben.

JUNIOR KARDVÍVÓ MAGYAR-KUPA, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK Fiúk: 1. Rabb Krisztián (Vasas, edző: Somlai Béla), 2. Urbán Tamás (UTE), 3. Horváth Gergő (Honvéd) és Noseda Szabolcs (Szigetszentmiklós), 5. Kaiser Balázs (UTE), 6. Horváth Barna (Honvéd), 7. Nagy Kristóf (UTE), 8. Baaken Mátyás (KVSE). A döntőben: Rabb-Urbán 15:8. Leányok: 1. Szűcs Luca (BVSC, edző: Bódy István), 2. Koós Gréta (Kárpáti), 3. Battai Sugár (Interfencing Debrecen) és Nagy Valentina (Honvéd), 5. Báthory Kata (Vasas), 6. Pápai Zoé (UTE), 7. Keszei Kira (Honvéd) és Tóth Liliána (Interfencing Derbecen). A döntőben: Szűcs-Koós 15:8. Fiú kardcsapat: 1. Honvéd (Fekete-Kovács Máté, Horváth Barna, Horváth Gergő, Pintér Levente, edző: Ravasz Etele), 2. UTE, 3. KVSE, 4. Gödöllő, 5. TFSE, 6. Vasas, 7. Kárpáti, 8. Szent György. A döntőben: Honvéd-UTE 45:40. Leány kardcsapat: 1. Gödöllő (Bata Édua, Beviz Dorottya, Missurai Pálma, edzők: Bodoky Ákos, Navarrete József), 2. Interfencing Debrecen, 3. Vasas, 4. BVSC, 5. Honvéd, 6. UTE, 7. Törökbálint. A döntőben: Gödöllő-Debrecen 45:24.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.