UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-10-22 15:17

Asztalitenisz: Barcsai Sophie ötödik, Varga Botond nyolcadik lett a Stiga Masters Minimes elnevezésű viadalon Belgiumban

A kontinens legjobb tizenegy U11-as asztaliteniszezője mérte össze tudását a Stiga Masters Minimes elnevezésű megméretésen Belgiumban, amelyen a magyar színeket Varga Botond és Barcsai Sophie képviselte. Nem is akárhogyan, hiszen − a verseny történetében − magyar versenyzők még soha nem értek el ilyen jó eredményeket: Barcsai ötödik, Varga pedig nyolcadik lett.

Az újonckorú asztaliteniszezőknek nincs kontinensbajnokságuk, de a nemzetközi szövetség őket sem hagyja megméretés nélkül: évente megrendezi az Euro Mini Champs versenyt, amely a korosztály Európa-bajnokságának felel meg. Idén augusztusban Franciaországban került sor  a viadalra, amelyen a szakemberek nagy figyelemmel kísérték a fiatalokat azért is, hogy a legjobbaknak meghívót küldjenek a Stiga Masters Minimes elnevezésű tornára.

Barcsai Sophie és Varga Botond Belgiumban Forrás: moatsz.hu
Barcsai Sophie és Varga Botond Belgiumban Forrás: moatsz.hu
Ez utóbbi versenyre a hétvégén rendezték meg a belgiumi  Blegnyben.  Franciaországi teljesítménye alapján a magyarokat Varga Botond és Barcsai Sophie képviselte. „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy asztalhoz állhattak Belgiumban, hiszen az U11-es korosztály legjobb tizenegy fiú és leány pingpongosa mérte össze tudását. Az európai top10-bajnoksághoz tudnám hasonlítani a megméretést, amely meglehetősen magas színvonalú viadal” − nyilatkozta honlapunknak a hazai szövetség sportigazgatója, Fazekas Péter. Mindazonáltal nemenként nem tizenegy ifjú küzdött, hiszen a leányok között egy, míg a fiúk mezőnyében három hazai játékos is bizonyíthatott pluszban. Ami a magyarokat illeti: a sportág hazai történetében soha nem szerepelt még fiú és lány sem ilyen jól a Stiga Mastersen. Botond nyolcadik, Sophie pedig ötödik helyen végzett. Barcsai helyezésének értékét tovább növeli, hogy 2009-es születésű, tehát egy évvel fiatalabb, mint a többiek, így − ha minden jól megy − még jövőre is küzdhet ugyanezen a viadalon.

STIGA MASTERS MINIMES, BLEGNY Az érmesek és a magyarok helyezései Fiúk 1. Tiago Abiodun (portugál), 2. Ivan Romanyenko (orosz), 3. Ivan Kahn (holland), …8. Varga Botond Leányok 1. Léana Hochart (francia), 2. Gaétane Bled (francia), 3. Jeszenyija Sirokova (orosz), …5. Barcsai Sophie

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.