UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-10-24 21:26

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából

Több érdekes program és felnőtt Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés mellett a Magyar Rögbi-szövetség gyermektornával is ünnepelte a sportág hazai történelmének 50. évfordulóját a nemrégiben átadott Budapesti Rögbi Központban.

A hazai rögbis társadalom csütörtökön méltó módon ünnepelhette a sportág magyarországi történetének ötvenedik születésnapját a nemrégiben átadott Budapesti Rögbi Központban.

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából Forrás: mrgsz.hu
Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából Forrás: mrgsz.hu
A nap fénypontja az „öregfiúk” mérkőzése, a stadionavató és a magyar–lett Európa-bajnoki mérkőzés után következett, amikor a „Miénk a pálya!” elnevezésű program keretében a válogatott-játékosok helyét a jelenlévő utánpótláskorú rögbisek vették át. A gyerekek tornájára kilenc egyesület képviseletében tizenhat csapat érkezett tizenkét városból (Maglód, Százhalombatta, Velence, Nagykovácsi, Budapesti Lycée Francais, Székesfehérvár, Szeged, Nagykőrös, Kecskemét, Esztergom, Székesfehérvár, Nagykőrös). Az U12-es és U14-es korosztályú sportolók átlagosan négy-négy mérkőzést játszhattak, emellett két-két párharcot rendeztek az U10-es gyerekek is. A Magyar Rögbi Szövetség a meccsek feltételei mellett biztosította a játékvezetők részvételét, az edzői egyeztetések az összecsapások sorrendjét és összetételét határozták meg. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint minden zökkenőmentesen zajlott, és méltóképpen ünnepelték a sportág 50. születésnapját. További korosztályos hírek RÖGBIBEN a sportági aloldalunkon.