UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-27 19:44

„Gyerekek, nem gépek” – így látták a főszereplők a Nigéria elleni, rémálomba torkolló U17-es vb-nyitányt

Az éjszaka leple alatt sem szépültek meg a magyar U17-es vb-csapat Nigériával kapcsolatos rémképei, mindazonáltal Preisinger Sándor és a brazíliai torna legelső gólját szerző Komáromi György is amondó, felszegett fejjel kell továbbküzdeni, mert még semmi nem dőlt el.

Az U17-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörének első fordulójában hiába vezetett kétszer is Nigéria ellen a magyar válogatott, az összecsapás sajnos nem hollywoodi, sokkal inkább shakespeare-i forgatókönyvvel végződött: a mérkőzés utolsó negyedórájában hat perc alatt kapott három gólt, s vérzett el Preisinger Sándor együttese. A szövetségi edző szerint azonban nem történt tragédia, mégha a csalódás okozta mentális sebek nem is gyógyultak be maradéktalanul.

Preisinger Sándor szerint kizárólag az egyéni hibák miatt kapott ki a magyar válogatott Nigériától Forrás: MLSZ
Preisinger Sándor szerint kizárólag az egyéni hibák miatt kapott ki a magyar válogatott Nigériától Forrás: MLSZ
„Minden vereség fáj, de a reggeli meetingen átbeszéltük a dolgokat, és megígértük egymásnak, hogy lezárjuk a múltat, és csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Nincs még veszve semmi! A nigériaiak ellen megmutattuk, hogy szervezett csapatmunkával igenis jól lehet kompenzálni az egyéniségeket. Ezt a mérkőzést simán megnyerhettük volna, sajnos, az egyéni hibák miatt kaptunk ki, amiért nem okolhatjuk az ellenfelet. Nyilván sok erőt vett ki belőlünk, hogy a meccs legnagyobb részében védekeznünk kellett – a második félidőben a labdaszerzések után támadásban valóban nagyon haloványak voltunk –, de egyáltalán nem a fáradtság döntötte el az összecsapást, a nigériai játékosoknak is éppen annyira volt megterhelő, mint nekünk. Tudom, hogy most mindenki a játékosaim fizikai adottságait kérdőjelezi meg, pedig higgye el nekem, nem ezen múlt, hogy a meccs végét elszúrtuk. Egyszerűen arról van szó, hogy az adott pillanatban kellett döntéseket hozniuk, és hibáztak. Gyerekekről beszélünk, nem gépekről. Ez most nem jött össze, de maradt még két esélyünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. A fiúk motivációjával, küzdőszellemével eddig sem volt probléma, ha jobban koncentrálnak, simán javíthatunk. Az ausztrálok ellen sokkal kiegyenlítettebb összecsapásra számítok, mindannyian hiszünk benne, hogy legyőzhetjük őket. Vannak gyenge pontjaik, amelyeket alaposan elemzünk.”
Komáromi György (balra) a brazíliai torna első gólját szerezte Forrás: MLSZ
Komáromi György (balra) a brazíliai torna első gólját szerezte Forrás: MLSZ
A soron következő ellenfél hozzánk hasonlóan vereséggel nyitott, az ecuadoriak két gyors góllal hamar a maguk javára billentették a mérkőzést, az ausztrálok Noah Botic révén a 90. percben már csak szépíteni tudtak. A gyors gólokról immár a torna legelső találatát jegyző Komáromi Györgynek is szép emléke lehet, a Nigéria elleni meccsről már kevésbé. „Felemelő érzés világbajnokságon a hálóba találni, de mivel nem szereztünk pontot, a lefújás után nem volt minek örülni – szomorkodott a Puskás Akadémia 17 esztendős szélsője. – Sokáig jól tartottuk magunkat, az ellenfél semmilyen szinten nem lepett meg minket, azt kaptuk tőlük, amire számítottunk. Tudtuk, hogy nagyrészt védekeznünk kell, talán az ilyen mérkőzésekhez kevésbé vagyunk hozzászokva. Ennek ellenére nyolcvan percig nagyszerűen tettük a dolgunkat, nagyon sajnálom, hogy a második félidőben nem sikerült megvédenünk az eredményt. Mindent kiadtunk magunkból, de most megtapasztaltuk, hogy az utolsó pillanatig koncentrálni kell, mert ezen a szinten az összes ellenfél megbünteti a kihagyásainkat. Nincs más választásunk, mint Ausztrália és Ecuador ellen begyűjteni a továbbjutáshoz szükséges pontokat. Nem adjuk fel, hiszünk magunkban, és én személy szerint azt is nagyon remélem, hogy a következő mérkőzésen bebizonyítjuk, nem hiába jutottunk el a vb-re.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.