UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-10-28 19:39

Cselgáncs: jól sikerült a súlycsoportváltás Mamira Lucának

Napra pontosan egy hónappal az ifjúsági-világbajnokságon aratott győzelmét követően Mamira Luca már egy súlycsoporttal feljebb lépve sem fékez: a Toto Sport SE 15 éves versenyzője bronzéremmel tért haza a szlovéniai Koperben rendezett Európa–kupa-viadalról .

Négy kilogramm ugyan első hallásra nem tűnik soknak, tekintve azonban, hogy Mamira Lucának gyakorlatilag egy gramm feleslege sincs  – a versenyekre általában 3 (!) százalékos testzsíraránnyal érkezik –, nagy kérdés volt, hogy egy súlycsoporttal feljebb hogyan teljesít majd első nemzetközi megmérettetésén.

Mamira Luca (a kép jobb oldalán) újabb érmet szerzett Fotó: judoinfo
Mamira Luca (a kép jobb oldalán) újabb érmet szerzett Fotó: judoinfo
Nos úgy tűnik, a fiatal versenyző rajongóinak nem kell aggódniuk, hiszen ott folytatja, ahol abbahagyta, két győzelemmel és egy vereséggel a dobogó alsó fokára állhatott fel a szlovéniai Koperben rendezett Ek-versenyen. "Szerencsére a súlyommal egyáltalán nem volt probléma, ezt a néhány kilogrammot ez elmúlt pár hétben sikerült fokozatosan felszednem. A versenyen ugyanakkor azonnal érezni lehetett, hogy ez már egy nagyobb súlycsoport, az ellenfelek magasabbak és erősebbek voltak, így változik a mozgás és az is, hogy hova helyezik a riválisok a súlypontjukat. Ezek apró finomságok, amit nekem fokozatosan meg kell tanulnom, de bemelegítésnek ez nagyon jó volt" - nyilatkozta honlapunknak Mamira Luca. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.