UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-29 17:00

Kézilabda: nem néz ki rosszul a juniorválogatott, de több élvonalbeli játékos kell – Sótonyi László

„A világelitbe tartozó vetélytársak fiataljai egytől egyig topligákban játszanak, és a mi gyerekeink esetében is a következő egy-két évben dől el, hogy milyen ívet vesz pályafutásuk” – mondja Sótonyi László a férfi junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője, miközben sikeresnek értékeli csapata izraeli túráját.

Szigetszentmiklóson, majd Izraelben töltötte az úgynevezett válogatott hetet a férfi juniorcsapat. Sótonyi László együttese csütörtökön repült a Közel-Keletre, ahol hétfőig edzőtáborozott, és kétszer is megmérkőzött a házigazdák válogatottjával, s előbb tizenegy, majd kilenc góllal győzött.

Sótonyi László szerint a védekezés és a csapategység lehet a juniorválogatott fő erőssége Forrás: MKSZ
Sótonyi László szerint a védekezés és a csapategység lehet a juniorválogatott fő erőssége Forrás: MKSZ
Az egyébként ütőképes izraeli együttesből ezúttal hiányoztak a kulcsjátékosok, a magyar szövetségi edző szerint azonban így is hasznos napokon van túl a gárda. „A közös munkának viszonylag az elején járunk, ezért minden nap aranyat ér, amit együtt töltünk – kezdte Sótonyi. –  A csapat egyesek tagjainak új az a típusú védekezés, ami az új irányvonalat jelenti a férfiszakágban, ezért elsősorban azt gyakoroltuk. Ezen kívül pedig a csapatépítés szempontjából fontos volt, hogy kiszakadtunk az otthoni közegből, és egy kicsit naposabb környezetbe érkeztünk.” A NEKA ifjúsági együttesét is irányító szakvezető ezúttal a teljes kerettel dolgozhatott, és tetszett neki az összkép. „Ebben az összeállításban ez egy jó csapat, remek mentalitású játékosokkal, akikben van potenciál. Védekezésben és csapatként vagyunk erősek, támadásban még meg kell találnunk a vezéregyéniségeket, illetve azt az összeállítást, amelyben a legerősebbek vagyunk.” Sótonyi ugyanakkor a hiányosságokra is felhívta a figyelmet a vb-ötödik alakulattal kapcsolatban. Aggodalmai pedig nem tűnnek alaptalannak. „Nagyon oda kell figyelnünk játékosaink menedzselésére, mert a világelitbe tartozó vetélytársak fiataljai egytől egyig topligákban játszanak, és a mi gyerekeink esetében is a következő egy-két évben dől el, hogy milyen ívet vesz pályafutásuk. Egyelőre csupán hárman játszanak rendszeresen az NB I-ben, ami kevés, ezen változtatnunk kell.” A juniorválogatott legközelebb decemberben edzőtáborozik, méghozzá egy helyszínen a felnőttekkel. Vagyis a fiatalok megtapasztalhatják azt a szintet, amit majd a későbbiekben várnak tőlük.  

Első meccs (Dimona): IZRAEL–MAGYARORSZÁG 20–31 (11–14) Magyarország: Győri, Marczika (kapusok), Bognár 1, Czakó 8, Dely, Gál 1, Határ 1, Holdosi 2, Hornyák 6, Ilics 3, Kecskés 2, Kőhegyi 1, Melnyicsuk, Papp B. 3, Tóvizi, Vajda 3 Második meccs (Tel-Aviv) IZRAEL–MAGYARORSZÁG 26–35 (15–15) Magyarország: Győri, Marczika (kapusok), Bognár 3, Czakó 3, Dely, Gál, Határ 2, Holdosi, Hornyák 7, Ilics 5, Kecskés 5, Kőhegyi 1, Melnyicsuk 1, Papp B. 4, Tóvizi, Vajda 4

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.