UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-10-31 12:07

Motorsport: világhírű márkák támogatják a jövőben Rossi Moort (12)

Nem akármilyen szezon van a mindössze 12 esztendős amerikai-magyar Rossi Moor háta mögött. A Sport&Events Motorsport Academy pilótája a benne rejlő potenciálhoz dukáló szponzori támogatásban részesül 2020-tól, a többek mellett Valentino Rossival is együttműködő Dainese és a szintén világhírű AVG szerződött le vele.

Nem túlzás azt állítani, hogy idén valósággal berobbant a nemzetközi (korosztályos) élmezőnybe a mindössze 12 éves Rossi Moor, elvégre megnyerte Amerikában az első Ohavle Talent-kupát, másodikként végzett az Olasz Ohvale GP-0 190 cc kategóriás versenyen és legfiatalabbként debütált a spanyol CEV Repsol European Talent Cup elnevezésű viadalon. Egy kis támpont azoknak, akik nem igazán követik a motorsport utánpótlás-bajnokságait, ezek a világ legerősebb korosztályos sorozatai, amelyeken a versenyzőktől elvárt szint is rendkívül magasan helyezkedik el. Miután Rossi Moor idén világszerte megmutatta tehetségét, alázatát és a benne rejlő potenciált, a Dainese és az AGV úgy döntött, hogy technikai partnerséget köt vele. Ez azt jelenti, hogy 2020-ban ő lesz a legfiatalabb szponzorált versenyzője ezeknek a márkáknak. A Dainese a technikai sportok körében piacvezető, főleg a biztonságosság tekintetében. A márka történelme 1968-ra nyúlik vissza, és olyan igazi MotoGP legendákkal dolgozott, mint a világbajnokság történetének legsikeresebb pilótája, Giacomo Agostini, de évek óta ez a cég szponzorálja például Valentino Rossit is. Vagyis óriási megtiszteltetés, hogy a Sport&Events Motorsport Academy amerikai-magyar reménysége felkeltette a érdeklődését és a márka bizalmat szavazott neki.

A büszke Rossi Moor a Dainese sportigazgatójával Forrás: MAMS
A büszke Rossi Moor a Dainese sportigazgatójával Forrás: MAMS
„A Dainese és az AGV mindig nagy figyelemmel kísérte a fiatal tehetségeket, ezért úgy döntöttünk, hogy támogatni fogjuk Rossi Moort a következő szezonban, azzal a céllal, hogy garantáljuk a maximális biztonságot és teljesítményt, amely alapvető elemeket jelent a karrierépítéshez, és reméljük, hogy sikerül majd közös sikereket elérnünk" – mondta Marco Pastore, a Dainese sportigazgatója. Stefano Favaro, Rossi Moor motorsport menedzsere így reagált: „Teljes felelősséggel tartozom Rossi Moor álmainak megvalósításáért. 2017 óta dolgozom vele és mindig meglep engem azzal, mennyire tehetséges és milyen profin viselkedik ilyen fiatalon. Ugyanakkor a biztonság kulcsfontosságú kérdés, főként amikor gyerekekről és motorsportról beszélünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Dainese és az AGV, az első számú márkák, amelyek teljes támogatást nyújtanak számunkra, mivel sok MotoGP versenyzővel és igazi bajnokkal dolgoznak együtt. Ez nagyon szoros partneri kapcsolat lesz és izgatottan várjuk, hogy részt vehessünk a Dainese új projektjében is, amely kifejezetten gyerekek számára készül.” A 12 éves pilóta nem tudta leplezni rendkívüli izgatottságát az együttműködés kapcsán: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Dainese és az AGV úgy döntött, hogy támogatnak. Hálás  vagyok érte, mert tudom, hogy minden termékük kiváló minőségű, és versenyzőruháikban légzsákrendszer is van, amely hatalmas pluszvédelmet jelent. Mindent megteszek, hogy a márka büszke legyen rám. ” Rossi Moor a CEV Repsol European Talent Cup utolsó fordulóján fog először versenyezni személyre szabott Dainese bőrruhájában. A spanyol bajnokság záró hétvégéje november 14-én, csütörtökön indul majd Valenciában. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.