UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-11-03 15:20

A 19 éves Tóth László hetedik lett a Formula–4-esek olaszországi főversenyén

Tóth László a negyedik helyről rajtolt a Formula–4-esek vasárnap rendezett főversenyén a Róma közelében elhelyezkedő Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Games zárónapján, végül a 19 éves magyar pilóta eseménydús futam végén hetedikként ért célba.

A Motorsport Games szombati napján a 19 éves magyar pilóta, Tóth László a kvalifikációs futam negyedik helyen végzett a Formula–4-esek között, így ebből a pozícióból vághatott neki a kategória hétvégi utolsó vallelungai viadalának, amely előtt a versenybíróság elrendelte a vizes pályára alkalmas gumik használatát annak ellenére, hogy az aszfalt az éjszakai és reggeli esőzés után szinte már teljesen száraznak bizonyult.

bevezetem.eu
bevezetem.eu
A 30 perces viadalon Tóth a rajt után nyolcadik helyre csúszott vissza, az első kör végén pedig már csak tizedik volt. A folytatásban a magyar pilóta további két helyet veszített, de a 8-13. helyen száguldók nagy csatában álltak a helyezésekért. Miközben Tóth feljött a 10. pozícióba, egy belga pilóta balesete miatt a pályára hajtott a biztonsági autó, amely mögött hét perccel a leintés előtt feltorlódott a mezőny. Az újraindítás gond nélkül lezajlott, Tóth azonnal előzött, majd az utolsó körben még két pozíciót tudott javítani, kihasználva az előtte csatázók hibáit, így hetedikként ért célba. A versenyt a hazai közönség előtt szereplő Andrea Rosso nyerte, a német Niklas Krütten lett a második, míg a finn William Alatalo a harmadik. A FIA Motorsport Játékok a nemzetközi szövetség és az SRO Group rendezésében első alkalommal került sorra. A versenyzést öt éve kezdő magyar pilóta a gokartozást két esztendeje cserélte fel a formulaautózásra, többek között megfordult már az Egyesült Arab Emírségek, Olaszország és Spanyolország Formula–4-es bajnokságában is További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.