UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-11-04 14:42

Úszás: együtt a jövő bajnokai Százhalombattán

Vezető szakemberek, olimpiai bajnokok és fiatal úszótehetségek lepték el a múlt héten a százhalombattai uszodát a Jövő Bajnokai-program központi edzőtáborában. Jancsik Árpád összrégiós koordinátort kérdeztük a tapasztalatokról.

A múlt héten nagy sikerrel zajlott le az első alkalommal megrendezett technikai edzőtábor a Jövő Bajnokai-program keretein belül. Huszonöt egyesület harmincnégy 13-14 éves versenyzője készült az őszi szünetben a százhalombattai uszodában.

A Jövő Bajnokai-program kiválasztottjai Százhalombattán Forrás: MÚSZ
A Jövő Bajnokai-program kiválasztottjai Százhalombattán Forrás: MÚSZ
A vezető szakemberek és olimpiai bajnokok körében eltöltött néhány napról Jancsik Árpád összrégiós koordinátor nyilatkozott honlapunknak: „A korosztályos országos bajnokságon egyéni érmet szerzett versenyzők előtt adódótt a lehetőség, ötvenhétből harmincnégy gyerek élt vele. Kovácshegyi Ferenc volt a vezetőedző, mellette pedig olyan kiváló meghívott szakemberek tartottak speciális technikai képzést, mint Selmeci Attila, Horváth Péter, Egressy János, Bodrogi Viktor és Bodor Richard, mellettük pedig még hat edző tevékenykedett. Tartalmas, tömény és nagyon hasznos napokon vannak túl a gyerekek.” A fiatalokat minden nap meglátogatta egy-egy olimpiai bajnok a magyar úszósportból. A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor nyitotta meg az eseményt, majd őt követte Risztov Éva, Szabó Joe és Czene Attila. „Csillogó szemmel nézték vissza a fiatalok az egykori klasszisaink sikereinek felvételeit, majd után beszélgettek velük, kérdezhettek tőlük. A gyerekek feljegyzéseiből pedig az derült ki, nem akármilyen élményekkel lettek gazdagabbak.” Jancsik hozzátette, a tavaszi szünetben is meg szeretnék rendezni az edzőtábort, amelynek valószínűleg a most remekül vizsgázott százhalombattai uszoda marad a helyszíne. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.