UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-11-09 15:25

A kertvárosi és a ferencvárosi birkózók voltak a legsikeresebbek a serdülő szabadfogású diákolimpiai döntőn

Százhetvennégy serdülő szabadfogású fiú vett részt a szigetszentmiklósi országos diákolimpiai döntőn, amelyen a kertvárosi és a ferencvárosi birkózók voltak a legsikeresebbek, három-három aranyéremmel.

Darabos László (balról) és edzője, Lévai Zoltán a szigetszentmiklósi verseny után
Darabos László (balról) és edzője, Lévai Zoltán a szigetszentmiklósi verseny után
A birkózás azon különleges sportágak egyike, amelyben a diákolimpiai döntő presztízse nem sokban különbözik a korosztályos magyar bajnokságokétól, hiszen az ország legjobbjai mérik össze tudásukat. Nem volt ez másképp pénteken, a Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnokban sem, ahol a serdülő szabadfogású fiúk diákolimpiai döntőjét rendezték. A megméretésen népes mezőny versengett, összesen 174 fiatal küzdött az dobogós helyezésekért. A 14 és 15 éves versenyzők iskolájuk színét képviselték, ugyanakkor − a Magyar Birkózó Szövetség eredményközlő rendszerének köszönhetően − az egyesületek között is mérleget lehet vonni. A tizenegy elsőségből a legtöbbet (három-hármat) a Kertvárosi SE, valamint a Ferencvárosi TC sportolói nyerték. A prímet ezúttal a budapesti klubok vitték; összesen hét elsőség lett az övék. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

SERDÜLŐ SZABADFOGÁSÚ DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ, SZIGETSZENTMIKLÓS A bajnokok 38 kg: Bodor András (Kertvárosi SE) 41 kg: Berki Richárd (Téglagyár SE) 44 kg: Fábián András (Vasas SC) 48 kg: Mizsei Zoltán (FTC) 52 kg: Gombos Alex (FTC) 57 kg: Juhász Benjámin (Esztergomi BSE) 62 kg: Rein Vilmos (Kertvárosi SE) 68 kg: Hajduch Nándor (Szarvasi SE) 75 kg: Kis Krisztián (Kertvárosi SE) 85 kg: Darabos László (Püspökladányi NSE) + 85 kg: Seregi Balázs (FTC)

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.