UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-11-12 20:21

Jégkorong: helytálltak a húszévesek a felnőttválogatottban

Az elmúlt hétvégén megrendezett Négy Nemzet Tornáján a világbajnokságra készülő felnőtt férfiválogatott bravúros győzelmet aratott; a keretben két utánpótláskorú játékos is helyet kapott, Szigeti Ákos életében először lépett jégre a nemzeti csapatban, de Mihály Ákos számára is az első állomások egyike volt a lengyelországi viadal.

Helytálltak a fiatal játékosok a Gdanskban rendezett Négy Nemzet Tornáján, amelyen Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese az olaszoktól hosszabbításban elszenvedett vereségével rajtolt, után viszont előbb a japán, majd a házigazda lengyel csapatot is legyőzte, ezzel megnyerte a viadalt. Mihály Ákos, a Hydro Fehérvár AV19 és a Fehérvári Titánok 20 esztendős játékosa februárban már bemutatkozott a felnőtt válogatottban, a szakvezetés most újra bizalmat szavazott neki: „Azt gondolom, nagyon jó kis tornát zártunk, egy kis odafigyeléssel az olasz meccset is hozhattuk volna, de utána a japánok és a lengyelek ellen már összeállt a játékunk. Remekül éreztük magunkat, az edzők pedig mindenkinek megadták a lehetőséget” – nyilatkozta honlapunknak Mihály Ákos, aki hozzátetette, annak ellenére, hogy szinte újoncnak tekinthető a válogatottnál, a rutinosabb játékosok minden fiatalt – így őt is – egyenrangú társként kezelik. Szigeti Ákosnak, a MAC ugyancsak 20 éves még nagyobb élményt jelentett a lengyelországi viadal, ugyanis pályafutása során első alkalommal húzhatta magára a címeres mezt a felnőttek között: „Megmondom őszintén, nem számítottam a behívóra, de amikor kiderült, hogy én is ott lehetek a csapattal, nagyon örültem, hiszen szerintem minden sportolónak az az egyik nagy álma, hogy a hazáját képviselhesse a válogatottban.”

Szigeti Ákos álma valóra vált Fotó: jegkorongblog.hu
Szigeti Ákos álma valóra vált Fotó: jegkorongblog.hu
Szigeti az olaszok elleni nyitótalálkozón ugyan még nem kapott lehetőséget, de a másik két találkozón már ő is ott korcsolyázott a jégen: „Előzetesen semmi különöset nem kértek tőlünk az edzők, csak annyit, hogy tartsuk be a taktikai utasításokat és megfelelő hozzáállással kezdjünk bele a mérkőzésbe. Úgy érzem, az egész csapat a szívét-lelkét beletette ezekbe a találkozókba, ennek tudható be, hogy sikerült megnyernünk ezt az erős tornát.“ „A torna után mindenki osztozott az örömömben, nagyon jó érzés volt. Erősen bízom benne, hogy hamarosan újra lehetőséget kapok majd, és ha odakerülök, akkor a maximumot tudom nyújtani” - jegyzi meg Szigeti Ákos. A jövő évi ljubljanai divízió I/A világbajnokságra április 24. és 30. között kerül sor. A magyar válogatott ellenfele a házigazda szlovénok mellett a dél-koreai, az osztrák, a francia és a román csapat lesz. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.