UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-11-16 21:02

Kézilabda: nem sok hiányzott a váci csikócsapatnak az EHF-kupában

A rutin győzött a Vác meccsén a női EHF-kupában, pedig a mínusz hétről induló fiatal magyar csapat továbbjutásra is állt a hazai visszavágón. Viszont így is akadnak olyan utánpótláskorú játékosok, akik folytathatják a sorozatban.

Nagyon mélyről kezdte a harmadik selejtezőkör visszavágóját az EHF-kupában a Vác női kézilabdacsapata. Kácsor Grétáék a múlt héten 33–26-os vereséget szenvedtek Törökországban a Kastamonu Belediyesi vendégként.

Kácsor Gréta szerint túl sokat hibáztak a második félidőben Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Kácsor Gréta szerint túl sokat hibáztak a második félidőben Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
A hazai találkozó azonban reménykeltően indult, nekiesett ellenfelének a szemtelenül fiatal (20,8 év átlagéletkorú) magyar együttes, és már az első félidőben ledolgozta a hétgólos hátrányát, igaz, a félidőben „csak” hat gól volt az előny. A szünetben azonban kicsit az öltözőben maradtak a váciak, amit a törökök könyörtelenül kihasználtak, és két gólra is feljöttek. Utána már nem tudott igazából a továbbjutás közelébe kerülni a Vác, pedig az utánpótláskorúak megint mindent beleadtak, Kácsor Gréta (19) hatszor, Kuczora Csenge (19) ötször talált a kapuba. A 30–25-ös magyar sikernek ezúttal a törökök jobban örültek, ők jutottak az EHF-kupa főtáblájára. A találkozó után Szilágyi Zoltán vezetőedző csalódottan, de büszkén értékelt: „Emelt fővel hagyhatjuk el a pályát, azonban nem sikerült feltenni az i-re a pontot. A fiatal, feltörekvő csapatok életében természetesek a hullámvölgyek, sajnálatos, hogy nem jutottunk a csoportkörbe, hiszen hatalmas fejlődési lehetőség lett volna a gyerekeknek. Pici rutin hiányzott, talán jövőre már mi leszünk azok, akik győztesek kerülnek ki a hasonló párharcokból.” A magyar csapat egyik legjobbja, a junior világ- és Európa-bajnok Kácsor Gréta szerint a találkozó második felében túl sokat hibáztak: „Az első félidőben elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, aztán viszont szétesett a védekezésünk, és ennyi hibát sajnos már nem bírt el ez a párharc.” Azonban a váci kiesés ellenére is kerültek a csoportkörbe a magyar fiatalok. Az érdiek Schatzl Natalie-val (19) a fedélzeten izzadták ki a továbbjutás Krasznodarban, a három junior Európa-bajnok (Arany Rebeka, Szabó Dóra, Vámos Petra) mellett is több utánpótláskorú játékost felvonultató DVSC pedig kettős győzelemmel ütötte ki a szerb Jagodina alakulatát. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.