UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2019-11-17 14:01

Ökölvívás: hét ismétlő a Madárfészekben

A fiúk 64-en, a leányok - már jóval karcsúbb mezőnyben – 26-an tesztelték tudásukat az ifjúsági ökölvívó-bajnokságon, amelynek a Madárfészek Akadémia adott otthont. A lányok közül öten, a fiúknál ketten tudták megvédeni címüket.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu    Kereken kilencven 17-18 éves bokszoló lépett kötelek közé a magunk mögött hagyott héten, hogy kiderítse: a korosztályban kit illet a 2019-es országos bajnoki titulus kilenc leány- és kilenc fiúkategóriában.

A fiúk legjobbja, Kiss Levente edzőjével, Ács Józseffel Forrás: boxing.hu
A fiúk legjobbja, Kiss Levente edzőjével, Ács Józseffel Forrás: boxing.hu
A Madárfészek Ökölvívó Akadémián lezajlott ifjúsági ob-n többen is jelesre vizsgáztak, legalább is a kesztyűs hölgyek közül feltétlenül, mivel náluk öten is meg tudták őrizni elsőségüket súlycsoportjukban. A tavalyi győztesek közül ugyanakkor a fiúknál csupán kettőnek sikerült az ismétlés, igaz, a 2018-as bajnokok java része már nem indulhatott, mivel időközben kiöregedett. A lányokkal kezdve a visszatekintést: a legkönnyebb dolga az 57 kilós Sipos Hajnalnak volt, merthogy kategóriájában más induló nem akadt... A 69 és a plusz 81 kilogrammban sem kellett sokat bajlódni a sorsolással, mivel ott is csupán két-két amazon vállalta a megméretést. A többi súlycsoportban már keményebben meg kellett küzdeni az aranyéremért, leginkább a 60 kilósok között, ahol öten is szerettek volna feljutni a dobogó legmagasabb fokára. Az végül Szabó Petrának sikerült, olyannyira, hogy a KSI bokszolója kiérdemelte az országos bajnokság legjobb teljesítményt nyújtó női versenyzőjének járó különdíjat is. Az 51 kg-ban Tarnóczy Tamara megvédte címét, s ugyanígy tett Lakotár Hanna (54 kg), Hámori Luca (64), Ambrus Viktória (69) és Szintai-Major Barbara (plusz 81) is. A fiúknál négy indulója volt a legkevesebb öklözőt felvonultató, s tizenhat a legtöbbet mozgósító kategóriának. A népesebb, ennél fogva az ott szorítóba lépőknek a legtöbb pofonosztási feladatot adó súlycsoportok közül a 81 kilósokéban Baracsi Dániel 2018 után 2019-ben is legyőzhetetlennek bizonyult, s ugyanilyen bravúrt mutatott be a 75 kilogrammban Mester Soma. A 91 kg-ban Veres Tibor a tavalyi második helyről ugrott előre, a 60 kilósoknál pedig – ahol sérülés miatt nem léphetett szorítóba az ifjúsági vb-ezüstérmes címvédő, Orbán AdriánTanka Tamás győzött. Az 56 kilóbanaz idei ifi Eb-n bronzérmes Zúró Zsolt lett a bajnok, míg a plusz 91 kg-ban a tavaly junior Eb-második Kiss Levente vehette át nemcsak az aranyérmet, hanem a fiúmezőny legjobbját megillető különdíjat. Az ob-n versenyzőt indító 48 egyesület közül a női pontversenyt a Fitt-Box nyerte (13 pont) a Vecsés (10) és két hétpontos, a KSI és az Alpokalja KA előtt. A fiúk pontversenyének legjobbjai: 1. UTE (19 pont), 2. Tápiómente (18), 3. HELL FC (14) és Vasas-Süllős (14).

IFJÚSÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, MADÁRFÉSZEK ÖKÖLVÍVÓ AKADÉMIA A győztesek Leányok 48 kg: Balogh Zsanett (Hegyvidék) 51 kg: Tarnóczy Tamara (Vecsés) 54 kg: Lakotár Hanna (Alpokalja) 57 kg: Sipos Hajnal (Kőbánya) 60 kg: Szabó Petra (KSI) 64 kg: Hámori Luca (Fitt-Boksz) 69 kg: Ambrus Viktória (Fitt-Boksz) 81 kg: Szintai-Major Barbara (Kőbánya) plusz 81 kg: Táskai Sára (Lelle) Fiúk 52 kg: Bácsics Rajmund (Tápiómente) 56 kg: Zúró Zsolt (Tápiómente) 60 kg: Tanka Tamás (EDI) 64 kg: Horváth Milán (HELL) 69 kg: Nagy Wilson (UTE) 75 kg: Mester Soma (HELL) 81 kg: Baracsi Dániel (MAA) 91 kg: Veres Tibor (MAA) plusz 91 kg: Kiss Levente (UTE)

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.