UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-18 13:16

Labdarúgás: az U21-esek is felavatják a Puskás Arénát

Három nappal a Puskás Aréna első mérkőzése után újabb válogatott találkozót rendeznek az új nemzeti stadionban: a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott Ausztriával játszik felkészülési mérkőzést.

A magyar U21-es válogatott a (társ)rendező jogán már tagja a 2021-es Európa-bajnokság mezőnyének, ezért a torna előtt nem játszik tétmérkőzéseket. Az idei utolsó felkészülési mérkőzésén Gera Zoltán együttese az osztrák csapattal mérkőzik meg, amelynek nagyon jók az esélyei arra, hogy szintén résztvevője legyen a 2021-es Eb-nek: öt forduló után 12 ponttal – az éllovas angolokéval azonos pontszámmal – a második helyen áll a csoportjában, hat ponttal megelőzve a harmadik koszovói együttest. Az osztrákok pénteken éppen Koszovó ellen játszottak Eb-selejtezőt, és magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak.

Tajti Mátyásék első idei győzelmüket szerezhetnék a Puskás Arénában Forrás: MLSZ
Tajti Mátyásék első idei győzelmüket szerezhetnék a Puskás Arénában Forrás: MLSZ
A magyar válogatott számára a helyszín adja a hétfői meccs különlegességét: az új Puskás Arénában lép pályára Gera Zoltán csapata, az eddigi jegyeladási adatok szerint több mint 10 ezer néző előtt. A mieink csütörtökön Észak-Írországban léptek pályára, az újonc Szőke Adrián góljával sokáig 1-0-ra vezettek, de a hajrához közeledve a hazaiak egyenlítettek, így 1-1-gyel zárult az összecsapás. „Az elmúlt két napban kielemeztük az északírek elleni mérkőzést, a játékosok láthatták, hogy miben kell előrelépniük az osztrákok ellen – mondta a vasárnapi edzést megelőzően Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Védekezésünk végig stabil volt, ez jó alap lehet hétfőre, de elkövettünk néhány olyan hibát, amit feltétlenül ki kell javítanunk ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el Ausztria ellen. Erős riválissal játszunk, biztosan lesznek olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor ellenfelünk fog irányítani, de bízom benne, hogy végre tudjuk hajtani, amit tervezünk, és támadásban is fejlődünk az előző mérkőzésekhez képest. A játékosok számára óriási élmény lesz, hogy pályára léphetnek a Puskás Arénában, ennél nagyobb motivációra nincs szüksége senkinek, bízom benne, hogy mindenkit feldobnak majd a körülmények, és jó meccset tudunk játszani Ausztria ellen". A kerettagok közül Szűcs Kornél betegsége miatt elhagyta az edzőtábort, Kiss Bence pedig felépült ugyan kisebb sérüléséből, de játéka erősen kérdéses hétfőn az este 19 órakor kezdődő mérkőzésen, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám Gábor (Soroksár), Varga Ádám (Duna-Aszfalt) Védők: Varjas Zoltán (Komárno), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Varjú Benedek (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas), Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Gergényi Bence (ZTE FC) Középpályások: Szabó Bence (DVTK), Kiss Bence (Haladás), Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin), Schäfer András (Chievo), Banó-Szabó Bence (Honvéd), Palincsár Martin (MTK Budapest), Majnovics Martin (Mattersburg) Támadók: Kundrák Norbert (DVSC), Bíró Bence (Guimaraes), Szőke Adrián (Heracles), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szabó Máté (Budafok)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.