UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-11-19 13:25

Cselgáncs: az év végi Masters-verseny és az olimpia lebeg Szigetvári Mercédesz szeme előtt

Mindig csak a következő versenyre koncentrál, jelenleg csak az oszakai Grand Slam-viadal lebeg a 21 éves, siklósi versenyző, Szigetvári Mercédesz előtt, akinek egyébként az olimpiai szereplés is lőtávolban van.

Az év végéhez közeledve élesedik a verseny a cselgáncsozóknak, akik azért küzdenek, hogy a világranglistán és az olimpiai rangsorban minél előbbre kerüljenek. A legfontosabb cél jelenleg a belépő megszerzése a decemberi csingtaói Masters-versenyre, amelyen már maga a részvétel kétszáz pontot jelent, ami igencsak kecsegtető a Grand Slam és Grand Prix-viadalokkal szemben.

Szigetvári Mercédesznek (balra) az olimpia is elérhető távolságban van
Szigetvári Mercédesznek (balra) az olimpia is elérhető távolságban van
Így van ezzel a 21 éves Szigetvári Mercédesz is. A +78 kg-os kategóriában érdekelt siklósi versenyző a héten az oszakai Grand Slam-viadalon próbálja megőrizni a 28. helyét a világranglistán. „Bizony, egyelőre kvalifikációs helyen állok a Masters szempontjából, és próbálok mindent megtenni azért, hogy ott is maradjak – nyilatkozta Szigetvári a Nemzeti Sportnak. – Nagyon erős verseny az oszakai Grand Slam, éppen ezért szükség lesz arra, hogy a legjobbamat nyújtsam. Valóban az olimpiai és karnyújtásnyira van tőlem, de próbálok nem foglalkozni ezzel, mindig csak a következő versenyre koncentrálok, nem szeretnék súlyt venni magamra, és elizgulni a tokiói szereplés lehetőségét.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.