UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-11-20 13:31

Kiválasztónapot hirdetett a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia december 1., vasárnapra tehetségkutató-kiválasztó nyílt napot hirdetett 2007. január 1. és 2008. december 31. között született fiú sportolóknak .

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia főépülete
A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia főépülete
A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia december 1-jén kiválasztó napot tart a bázisán, ahová a 2007 és 2008-ban született fiú kosárlabdázókat várják a jelentkezési lap kitöltésével. A tehetségkutató nyílt napra jelentkező játékosok a műhely edzőivel és Rátgéber László Euroliga-győztes mesteredző irányításával kompetenciafelmérő edzéseken vehetnek részt. „A tavaly átadott Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiának a célja, hogy nemzetközi szintű kosárlabdázókat neveljen a női- és a férfiválogatott számára. Szeretnénk olyan központot létrehozni, amelyben egyedülálló körülményeket teremtünk játékosaink fejlődéséhez. Nem elhanyagolható a professzionalizmusunkkal, fanatizmusunkkal és az utánpótlás-nevelőmunkánkkal való példamutatás. Képzési rendszerünkben a hangsúly mindig az egyénen van, a cél, hogy az edzések óraszámát és az egyéni képzések számát fokozatosan emelve − a hazai és a nemzetközi versenysorozatokban szerepelve − játékosaink elérjék a heti húsz óra edzéssel és versenyzéssel töltött időt, amelynek jelentős része személyre szabott, a sportoló aktuális fizikális és mentális állapotának megfelelő. Játékosaink így lehetőséget kapnak a professzionális kosárlabdázóvá válásra úgy, hogy közben − a komplex oktatási-nevelési programunk segítségével − a fiatalok minden támogatást megkapnak tanulmányaik végzéséhez, és azok összeegyeztetéséhez az élsporttal. E célból középiskolás versenyzőink több partneriskola közül választhatnak, ennek segítése érdekében speciális tanrendű kosárlabdaosztály jött létre a 2015-ös tanévtől a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában, amely erős, országos szinten is kiemelt intézmény” − áll az akadémia közleményében.

A jelentkezési lap ezen a linken elérhető https://www.ratgeberakademia.hu/letoltes/Ratgeber-Akademia-jelentkezesi_lap-toborzo-20191201.docx A jelentkezési lapokat a [email protected] címre várják a pécsiek szombat délig.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.