UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-11-21 19:56

Kézilabda: szoros meccsen verte a románokat az Eb-címvédő női juniorválogatott

Még nem játszott Európa-bajnoki formában, de szinte végig verte a román csapatot a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese 29–26-ra nyerte az első találkozóját a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban zajló felkészülési tornán.

Kissé tartalékos összeállításban futott neki a siófoki Négy Nemzet-tornának a női junior kézilabda-válogatott. Az együttes csapatkapitánya, Vámos Petra már Dél-Koreában készül a felnőttekkel, míg sérülés miatt is több játékos hagyja ki az eheti munkát.

Győzelemmel kezdte a siófoki tornát Kácsor Gréta és a juniorválogatott Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Győzelemmel kezdte a siófoki tornát Kácsor Gréta és a juniorválogatott Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Ennek azonban sok jelét nem láttuk a románok ellen, nyolc perc után már 5–2-re vezettek a lányok, viszont ezúttal nem sikerült megtörni a riválist. Az első félidő végig szorosan alakult, végül 15–12-es előnnyel mehetett a szünetre a Golovin-csapat. A fordulás után aztán bő két perc alatt elolvadt a háromgólos fór,  a vezetést azonban egyszer sem tudta átvenni a román csapat. A magyar együttes bár sok hibával játszva, de igazi csapatmunkával legyűrte az ellenfelét, és 29–26-ra nyert. A következő ellenfél az első fordulóban szintén győztes dán válogatott lesz.

B. V.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA Magyarország–Románia 29–26 (15–12) Magyarország: Csapó, Tóth (kapusok), Albek 3, Arany 2, Dombi, Gerháth 4, Kácsor 5, Kellermann, Kuczora 3, Mihály 3, Pál 3, Póczik, Schatzl 1, Simon, Stranigg 1, Takó 3, Utasi 1. A másik mérkőzésen: Dánia–Norvégia 26–22

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.