UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-11-24 14:32

A 12 éves Révész Bulcsú világbajnokokat vert a sznúkergálán

A két világklasszis, a skót John Higgins és az angol Judd Trump vitte a prímet az ötödik magyar sznúkergálán, de a tizenkét éves Révész Bulcsú is bemutatkozott a nagyoknak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Ismét telt ház fogadta a magyar sznúkergála résztvevőit, amelyet immár ötödik alkalommal rendeztek meg, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az 1500 fős publikum elé a sportág legnagyobbjai közül kettő érkezett: az aktuális világbajnok, angol Judd Trump és a négyszeres vb-első, skót John Higgins.

Révész Bulcsúval még az aktuális világbajnok Judd Trumpnak is meggyűlt a baja Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Révész Bulcsúval még az aktuális világbajnok Judd Trumpnak is meggyűlt a baja Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
De asztalhoz állt az idei, Izsevszken rendezett U16-os világbajnokságon ezüstérmet nyert Révész Bulcsú is. A 12 éves fiú pedig bemutatkozott a világsztároknak: az úgynevezett szétlövéses játékban (a játékosoknak öt percig 15, utána csak 10 másodpercük van a lökésre) előbb – Higgins biztatása közepette – legyőzte Trumpot, majd a skót sem úszta meg a verést. S bár az utolsó játékban, amikor már csak tíz piros golyó került az asztalra, nem bírt a nagyokkal, Trump így is dicsérően nyilatkozott a magyar ígéretről a Nemzeti Sportnak: „Túl jól játszott ellenfelem, nem tehettem semmit. Jó nézni őt, mert támadójátékos és nagyon ügyes!” Majd Révész Bulcsú is értékelte a saját teljesítményét, miközben nagyon büszke volt arra, hogy klasszisjátékosokkal szerepelhetett egy „színpadon”: „A döntő után eléggé csalódott voltam, hiszen vezettem is, mégis kikaptam, de összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Tavaly a szétlövésben legyőztem Shaun Murphyt, az nagy skalp volt, de hát ő nem tud futni... Nagyszerű érzés ismét a gálán szerepelni.” További korosztályos hírek BILIÁRDBAN a sportági aloldalunkon.