UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-11-24 19:24

Vívás: Muhariék ötödikek Laupheimben, Pusztaiék negyedikek Orléans-ban

Noha az előző nap sikereit nem sikerült felülmúlniuk az utánpótláskorú vívóknak, azért vasárnapra is maradt a tarsolyból: a Muhari Eszter, Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina összetételű párbajtőrcsapat ötödik helyen zárt a laupheimi junior-világkupán, míg a Pusztai Lizával (18) és Battai Sugárral (16) rohamozó kardválogatott kis lépéssel megint közelebb került Tokióhoz.

Szemes Gergő szombati remeklése után vasárnap a párbajtőrözők és a kardozók vitték a prímet az európai vívóhétvégén. Egészen pontosan csapatban meneteltek sokáig a mieink. A kadét Európa-bajnokokra és a junior vb-bronzérmes Borsody Emmára épülő női párbajtőr-válogatottnak most már a 20 évesek között kell helytállnia. És ezt Emma egyéni ezüstjével, valamint a csapattal aratott ötödik helyezéssel megtette a laupheimi junior vk-szezonnyitón – még ha a „kiugrásra” továbbra is várni kell.

Pusztai Lizáék (18) a budapesti vb-n nem, most legyőzték az olaszokat, jóllehet, utána kikaptak az oroszoktól és az ukránoktól Forrás: Magyar Vívószövetség
Pusztai Lizáék (18) a budapesti vb-n nem, most legyőzték az olaszokat, jóllehet, utána kikaptak az oroszoktól és az ukránoktól Forrás: Magyar Vívószövetség
Gyorsan tegyük hozzá, már a 8 közé kerülés sem volt sétagalopp. Muhari Eszti higgadt befejezésére volt szükség ahhoz, hogy 45:44-re legyőzzék a lányok a cseh válogatottat. A negyeddöntőben pedig – mint már oly sokszor az elmúlt esztendőkben – az oroszok következtek. És miként annyiszor, ezúttal is ők bizonyultak jobbnak. A vége 45:35 lett oda. A helyosztók viszont jól sikerültek. Svájc ellen szorosan (45:42), Izrael ellen nagyon magabiztosan (45:31) jött össze a siker, ami végül az ötödik helyet jelentette a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összeállítású válogatottnak. A franciaországi Orléans-ban a még utánpótláskorú Pusztai Lizával (18) és Battai Sugárral (16) a keretében szereplő felnőtt női kardcsapatért szoríthattunk. A tokiói repülőjegyért zajló vk-versenyen végül is az – összességében nagyon értékesnek nevezhető – negyedik pozícióban zártak a mieink. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.