UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-28 15:04

Labdarúgás: az ifi BL-ben megrázta magát a címvédő Porto, kiesett a Barcelona, hat gólt szerzett a Real, Major Sámuelék is továbbjutottak

A labdarúgó ifjúsági Bajnokok Ligájában, hivatalos nevén UEFA Ifjúsági Ligában a bajnoki ágon megrendezték a 2. forduló visszavágóit, a címvédő FC Porto az első meccsen elért döntetlen után idegenben legyőzte a szlovén Domzalét, és továbbjutott. A csoportkörös ágról az utolsó forduló előtt a Real Madrid, a Bayern München, az Atalanta, a Juventus, az Atlético Madrid, a Liverpool, a Salzburg, a Benfica, a Lyon, az Ajax és a Lille már biztos továbbjutónak számít.

Az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán a magyar U19-es aranyérmes MTK már az 1. fordulóban kiesett a Zrinjski Mostar ellen. A bosnyák csapat a 2. fordulóban 3–1-es vereséget szenvedett a dán Midtjyllandtól a párharc első, dániai mérkőzésén, majd otthon 0–0-s döntetlent játszott, így a dánok léptek tovább. A bajnoki ág 2. fordulójának első mérkőzései során a legnagyobb meglepetést az jelentette, hogy a címvédő FC Porto hazai pályán 2–2-t játszott a szlovén NK Domzaléval. A portugálok azonban a visszavágón megrázták magukat, már a 6. percben megszerezték a vezetést Afonso Sousa révén, és végül 3–0-ra győztek, 5–2-vel továbbjutottak. A többi párharcban kivétel nélkül azokkal a csapatokkal történt ez, melyek az első meccsen győztek. A spanyol Zaragoza, a skót Rangers és az angol Derby County kettős győzelemmel került a következő körbe, de továbblépett az ukrán Dinamo Kijev és a moldovai Sheriff is. A 2. forduló meglepetését utóbbi csapat szolgáltatta azzal, hogy idegenben szerzett góljának köszönhetően kiverte a norvég bajnok Sogndalt. A Maccabi Petah Tikva (izraeli)–Rennes (francia) párharc második meccsét jövő héten rendezik.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK Sogndal (norvég)–Sheriff (moldovai) 3–1 Továbbjutott: a Sheriff, 3–3 után idegenben lőtt több góllal APOEL–Zaragoza (spanyol) (ciprusi) 0–4 Továbbjutott: a Zaragoza, 9–0-s összesítéssel Zrinjski Mostar (bosnyák)–Midtjylland (dán) (bosnyák) 0–0 Továbbjutott: a  Midtjylland, 3–1-es összesítéssel Derby County (angol)– ÍA (izlandi) 4–1 Továbbjutott: a Derby County, 6–2-es összesítéssel NK Domzale–FC Porto (portugál) 0–3 Továbbjutott:az FC Porto, 5–2-es összesítéssel PAOK (görög) Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 Továbbjutott: a Dinamo Kijev, 5–2-es összesítéssel Slovan–Rangers (skót) (szlovák) 1–2 Továbbjutott:a Rangers, 4–1-es összesítéssel Maccabi Petah Tikva (izraeli)–Rennes (francia) – december 4. Az első meccsen 2–0-ra győzött a Rennes.

A csoportkörös ág csapatai – amelyek megegyeznek a felnőtt BL résztvevőivel – az 5. fordulót játszották. A két ág a csoportkör decemberi zárása után találkozik. A csoportkör A csoportjában a Real Madrid a PSG 6–3-as legyőzésével továbbjutott. Második helyen a belga FC Bruges végezhet, ha az utolsó fordulóban legalább egy pontot szerez a Real ellen. A Bayern München a Crvena zvezda otthonában elért 1–1-es döntetlennel megnyerte a B csoportot. A második helyért a szerbek futnak versenyt az angol Tottenhammel, amely 1–0-ra győzött az Olympikaosz Pireusszal szemben.
A Juventus már továbbjutott a csoportkörből az ifi BL-ben Fotó: uefa.com
A Juventus már továbbjutott a csoportkörből az ifi BL-ben Fotó: uefa.com
A C csoportban a Dinamo Zagreb elleni 2–0-s siker után tíz ponttal áll az élen a már biztosan továbbjutó olasz Atalanta. Az ukrán Sahtart 5–0-val kiütő Manchester City csak úgy kerülhet a következő körbe, ha a 6. fordulóban győzni tud a horvát fővárosban. A D és E jelű négyesekből a Juventus, Atlético Madrid, illetve a Liverpool, Red Bull Salzburg kettős jutott tovább. A játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Napolit 7–0-ra megverő Liverpool aratta. A Genk–FC Salzburg (0–2) meccset a hazaiaknál végigjátszotta Németh András, míg a vendégeknél Major Sámuel a 84. percben állt be csereként. Az F csoportban a Dortmundtól vereséget szenvedő Barcelona már biztosan utolsó helyen zár. A német csapat 9 ponttal áll az utolsó forduló előtt, csakúgy az Inter és a cseh Slavia Praha, utóbbi két együttes meccsét a prágaiak nyerték otthon 4–1-re. A G csoportból a Benfica, Lyon, a H-ból az Ajax, Lille kettős megy tovább a csoportkör utolsó fordulójától függetlenül.

NEM BAJNOKI ÁG, CSOPORTKÖR 5. FORDULÓ A CSOPORT Real Madrid (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 6–3 Galatasaray (török)–FC Bruges (belga)  2–1 Az állás: 1. Real Madrid 12 pont, 2. FC Bruges 9, 3. Galatasaray 6, 4. PSG 3 B CSOPORT Crvena zvezda–Bayern München (német) 1–1 Tottenham Hotspur–Olympiakosz Pireusz (görög) 1–0 Az állás: 1. Bayern 11, 2. Crvena zvezda 8, 3. Tottenham 7, 4. Olympiakosz 1 C CSOPORT Atalanta (olasz)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–0 Manchester City (angol)–Sahtar Doneck (ukrán) 5–0 Az állás: 1. Atalanta 10, 2. Dinamo 8, 3. Man. City 7, 4. Sahtar 2 D CSOPORT Lokomotiv Moszkva (orosz)–Bayer Leverkusen (német) 1–3 Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 2–1 Az állás: 1. Juventus 12, 2. Atlético 9, 3. Leverkusen 4, 4. Lokomotiv 4 Holtversenynél az egymás elleni eredmények rangsorolnak. E CSOPORT Liverpool (angol)–Napoli (olasz) 7–0 Genk (belga)–Salzburg (osztrák) 0–2 Az állás: 1. Liverpool 10, 2. Salzburg 10, 3. Genk 7, 4. Napoli 1 F CSOPORT Barcelona (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 1–2 Slavia Praha (cseh)–Internazionale (olasz) 4–1 Az állás: 1. Inter 9, 2. Slavia 9, 3. Dortmund 9, 4. Barcelona 3 G CSOPORT Zenit (orosz)–Lyon (francia) 3–1 RB Leipzig (német)–Benfica (portugál) 0–3 Az állás: 1. Benfica 12, 2. Lyon 9, 3. RB Leipzig 4, 4. Zenit 4 H CSOPORT Lille (francia)–Ajax (holland) 1–2 Valencia (spanyol)–Chelsea (angol) 2–1 Az állás: 1. Ajax 10, 2. Lille 9, 3. Chelsea 5, 4. Valencia 4

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.