UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-11-30 21:03

Torna: Závory Szilárd két, Szilágyi Nikolett egy bronzérmével zárult az ORV

A libereci Olimpiai Reménységek Versenyének zárónapján is kitettek magukért a fiatal magyar tornászok, hiszen a fiú- és a leány-csapatversenyben megszerzett bronzérmek után a szerenkénti döntőkben is gyűjtöttek érmeket – Závory Szilárd kettőt, Szilágyi Nikolett egyet.

A csehországi Liberecben három napon át zajlott a tornászok Olimpiai Reménységek Versenye, amelyen a szerenkénti döntők előtt a fiú- és leánycsapat is bronzérmet szerzett. A zárónapi fináléban tizenkét fiatalunk volt érdekelt. A leányok versenyében az UTE-s Szilágyi Nikolett érte el a legjobb eredményt, aki gerendán harmadik lett.  A szer specialistája 12.570 kapott a gyakorlatára. Nikolett klubtársa, Nerhof Anett felemáskorláton végzett hatodikként, míg a békéscsabai Szujó Hanna talajon és ugrásban egyaránt a hetedik helyen zárt.

závory1
závory1
„Örülök a harmadik helynek, a verseny előtt is gerendán vártam saját magamtól a jó szereplést. Az edzőmmel beszéltük, hogy a kötésekben még  javítanom kell, de ezzel együtt is boldog vagyok” – értékelte teljesítményét Szilágyi Nikolett a szövetség honlapján. A fiúk sem maradtam érem nélkül, sőt a KSI SE-s Závory Szilárd mindjárt kettőt is szerzett. Gyűrűn 12.800, ugrásban 13.150 pont kellett a dobogó legalsó fokához. A bronz Márkus Sebestyénnek (Budapesti Honvéd SE) is majdnem összejött, hiszen ugyanannyi pontot kapott a bíróktól, mint a harmadik, viszont alacsonyabb E pontszámmal végül az ötödik hely jutott neki. Závory a két érem mellett korláton negyedik, talajon nyolcadik lett. Utóbbiban egyesületi társa, Dobrovitz Ádám hatodikként zárt. A fiatalok jó szerepléséhez Molnár Botond (BHSE) ugrásban szerzett harmadik, és Bátori Szabolcs (KSI SE) gyűrűs negyedik, valamint nyújtós hetedik helye is hozzájárult – tájékoztat a szövetség. „Nagyon jó verseny volt az év utolsó megméretése. Boldog vagyok, hogy sikerült két szeren is bronzérmet szerezni. Már a kvalifikáció alkalmával is éreztem ezt a két szert, örülök annak, hogy a döntők napján is sikerült bizonyítanom” – összegzett Závory. A magyar fiatalok öt éremmel zárták az ORV-t. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.