UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-12-01 18:27

Asztalitenisz: Both és Fejős győzött a győri ifjúsági top24-bajnokságon

A fővárosi versenyzők örülhettek az ifjúságiak évzáró viadalán, a top24-bajnokságon: a BVSC-s Both Olivér hibátlanul, a Statisztika asztaliteniszezője, Fejős Anna egy vereséggel végzett az élen.

Both Olivér veretlenül nyerte meg a top24-bajnokságot Forrás: MOATSZ
Both Olivér veretlenül nyerte meg a top24-bajnokságot Forrás: MOATSZ
A hét végén tartották az ifjúsági korú asztaliteniszezők idei utolsó, nagy hazai seregszemléjét, a top24-bajnokságot. Igaz, a viadalt furcsamód a korosztályos világbajnoksággal egy időben rendezték, így a fiúk mezőnyében elsőszámú hazai játékos, András Csaba nem lehetett a mezőnyben, hiszen még nem ért hazai Thaiföldről. András hiányában a német Mainzban légióskodó, de a hazai versenyeken a BVSC-Zugló színeit képviselő Both Olivér lépett elő elsőszámú esélyessé. És nem is hibázott a 17 éves sportoló: miután a csoportmérkőzéseket követően az első nyolcba került, mind a hét további összecsapását megnyerte, hibátlan mérleggel állhatott a dobogó legfelső fokára. A második a ceglédi Ócsai Máté, a harmadik a szintén BVSC-s Terék Norbert lett. A lányok viadalán meglepetés történt, legalábbis, ha az ifjúsági ranglistából indulunk ki. Ugyanis az ötödik helyezett Fejős Anna mindenkit maga mögé utasított: a Statisztika PSC 17 éves pingpongosának egy vereség még belefért. Mögötte Dari Helgáé (Statisztika) lett az ezüst- és a győztest egyedüliként felülmúló Volentics Annáé (Dunakeszi) a bronzérem.

IFJÚSÁGI TOP24-BAJNOKSÁG, GYŐR Fiúk: 1. Both Olivér (BVSC-Zugló/Mainz), 2. Ócsai Máté (Ceglédi VSE), 3. Terék Norbert (BVSC-Zugló) Leányok: 1. Fejős Anna (Statisztika PSC), 2. Dari Helga (Statisztika PSC), 3. Volentics Anna (Dunakeszi)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.