UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-12-01 20:25

Vívás: lecsúszott az éremről a leány kardcsapat Eislingenben

Pápai Zoé szombati ezüstérme után a leánycsapattól a negyedik helyre futotta a kadét kardozók európai körversenyének eislingeni állomásán, miközben a hazai pástokon lezajlott a junior párbajtőrözők és a kadét tőrözők országos bajnoksága.

A sikeres első nap után vasárnap a fiúk egyéni és a lányok csapatversenyét rendezték meg a németországi Eislingenben, a kadét kardozók körversenyének hétvégi állomásán.

Lecsúszott a dobogóról a magyar csapat Eislingenben Forrás: hunfencing.hu
Lecsúszott a dobogóról a magyar csapat Eislingenben Forrás: hunfencing.hu
Érdekesség, hogy a magyar csapatban az egyéniben ezüstérmes Pápai Zoé nem vívott, de nélküle is kítűnően meneteltek a lányok egészen a legjobb négyig. A Keszei Kíra, Kovács Zsanett, Missurai Pálma, Spiesz Anna összeállítású együttes az elődöntőben az amerikaiak második számú csapatától kapott ki, majd a bronzmeccsen az oroszok ellen is vereséget szenvedett, így lecsúszott a dobogóról. A fiúk egyéni versenyében Ondrik Konrád szerepelt a legjobban, őt a bolgár Todor Sztojcsev búcsúztatta 15:9-cel a 16 közé jutásért, A hazai porondon a junior párbajtőrözők csapatbajnokságán a döntőben a Budapesti Honvéd együttese diadalmaskodott az AVA Békéscsaba felett, a lányok között azonban vigasztalódhattak a viharsarkiak, a BVSC-Zugló garnitúráját múlták felül az aranyéremért. A kadét tőrözők között taroltak a fővárosi klubok: a fiúk között az FTC, a lányok mezőnyében a Törekvés SE nyerte a bajnoki címet.

Junior párbajtőr országos bajnokság, Budapest Fiúk: 1. Budapesti Honvéd (Hosszú Dániel, Mácska Ádám, Szakmáry Nándor, Ujvári András), 2. AVA Békéscsaba, 3. Vasas Leányok: 1. AVA Békéscsaba (Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta), 2. BVSC-Zugló, 3. Vasas Kadét tőr országos bajnokság, Budapest Fiúk: 1. FTC (Horváth Keán, Horváth Soma, Skorka Csongor, Szemes Gergő), 2. Budapesti Honvéd 3. Szigetszentmiklósi TE Leányok: 1. Törekvés (Fenyvesi Viktória, Kalocsai Luca, Kovács Réka, Marosi Gréta), 2. UTE, 3. Csomorkány

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.