UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-02 17:40

Jégkorong: kiütéssel győztek a „nagyok” a juniorbajnokságban

A Fehérvár és a MAC sem adott esélyt ellenfelének vasárnap az U21-es jégkorongbajnokságban, és kisebb meglepetésre a DVTK is hasonlóan egyértelmű sikert aratott Debrecenben.

A tabella első három helyezettje is pályára lépett vasárnap a hazai U21-es jégkorongbajnokság alapszakaszában. A hatalmas küzdelmek azonban elmaradtak, sokkal inkább könnyed, kiütéses győzelmek születtek.

Simán nyertek a fehérváriak Győrben Forrás: Fehérvár AV19
Simán nyertek a fehérváriak Győrben Forrás: Fehérvár AV19
Az éllovas Ocskay-akadémia gárdája Győrben vendégeskedett, és habkönnyű sikert aratott. Az alapszakaszban még hibátlan székesfehérváriak a második harmad 6–0-as szériájának köszönhetően nyolcgólos különbséggel (9–1) diadalmaskodtak. Szintén nem adott esélyt riválisának a másik „nagy”, a MAC Budapest gárdája, amely hetet szórt a fővárosi rivális Vasasnak (7–0). A harmadik összecsapáson pedig meglepően sima sikert aratott a DVTK: a miskolciak a Debrecen vendégeként nyertek 7–1-re. Az alapszakaszban az A csoportot tehát a Volán, a B csoportot pedig az UTE vezeti egyaránt hibátlan mérleggel.

U21-ES BAJNOKSÁG A csoport: 1. Ifj. Ocskay Gábor JA 21 pont, 2. MAC Budapest 21, 3. Debreceni Hoki Klub 9, 4. Vasas 9, 5. DVTK Jegesmedvék 8, 6. Győri ETO HC 4 B csoport: 1. UTE 18, 2. Dunaújvárosi Acélbikák 15, 3. Pesterzsébeti HC 9, 4. KMH 6, 5. FTC 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.