UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-12-03 20:28

Asztalitenisz: András Csaba sokat tanult a thaiföldi ifjúsági világbajnokságon

Az asztaliteniszező András Csabának nem úgy sikerült a thaiföldi ifjúsági világbajnokság, ahogyan eltervezte; egyesben és vegyes párosban is az első körben búcsúzott. Honlapunknak értékelte a történteket, és beszélt a tapasztalatairól is.

Hétfőn ért haza András Csaba Thaiföldről, az ifjúsági asztaliteniszezők világbajnokságáról. Egyesben kiemeltként vághatott neki a viadalnak, hiszen a korosztályos lajstrom tizenötödik helyét foglalja el. A megméretés nem úgy sikerült neki, ahogyan eltervezte: a főtábla első körében vereséget szenvedett a kínai Liu Je-pótól, így ideje korán véget ért neki a verseny.

Ez a világbajnokság nem jött össze András Csabának Forrás: nemzetisport.hu
Ez a világbajnokság nem jött össze András Csabának Forrás: nemzetisport.hu
„A vb előtt örültem, hogy nem kell játszanom a csoportkörben, és egyből a főtáblán kezdhetek. Egy dolgot nem szerettem volna: kínaival kezdeni, a szerencse ugyanakkor nem állt mellém... Nem érzem úgy, hogy rosszul játszottam volna. Volt egy-két hiba, de a lehetőségekhez képest a tudásom legjavát hoztam. Egyáltalán nem voltam bemelegedve, nem éreztem a termet, mivel a viadal kezdetekor az belső asztalokon nem lehetett edzeni, és mint mondtam, a csoportban sem volt lehetőségem felvenni a ritmusomat. Ezek a dolgok rengeteget számítanak ebben a sportban. Mindettől eltekintve azt tudom mondani, hogy sokat fejlődtem, rengeteget tanultam: az biztos, hogy a szögeket sokkal pontosabban kell megjátszanom” − értékelte szereplését a fiatal. Nem csak a vb-n tudott fejlődni Csaba, hanem az azt megelőző egyhetes edzőtáborban is: „Elképesztően intenzív csaták folytak, hiszen csak a legjobbak lehettek itt. Ennek okán kevés volt a rontás is. A srácok nagyon jó fejek voltak, összekovácsolódott a társaság. Nem taktikázott vagy tartalékolt senki, odatettük magunkat.” A megméretés előtt nem sokkal vált biztossá, hogy vegyes párosban új partnerrel vág neki a soron következő évadnak: az olasz ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Jamila Laurentivel. A páros első erőpróbája kudarcba fulladt, hiszen már a második körbe sem jutottak be; szoros meccsen kikaptak (2:3) a szlovák Filip Delincak és a cseh Gabriela Stepanova alkotta duótól. „Csapatként jók voltunk, lelkileg támogattuk egymást. Tisztában voltam vele, hogy különlegesen üt, kilencéves korom óta ismerem. Fel voltam erre készülve, de nehezebb kezelni, mint sejtettem. Nagy probléma volt, hogy a vb-t megelőzően nem volt lehetőségünk gyakorolni, élesben játszottunk először. Mindazonáltal voltak kiváló poénjaink, amelyekre alapozhatunk. Nem vagyunk letörve, megbeszéltük, hogy neki kell állnunk gyakorolni, mivel éremesélyesei lehetünk a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságnak.” András arról beszélt, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodott Thaiföldön. Bízik abban, hogy a 2020-as világbajnokságon már a magyar csapat is ott lehet, ehhez azonban a legjobb ötbe kell jutniuk az Eb-n a srácoknak. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.