UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-12-04 20:08

Kézilabda: kettős rangadót nyert a NEKA a fiú korosztályos bajnokságban

Az ifjúságiak között simán, a serdülőknél kiélezett meccsen verték a Grundfos Tatabányát a NEKÁ-s fiúk az utánpótlás kézilabda-bajnokság szerdai rangadóin.

Két fontos meccset nyert meg a NEKA a fiúbajnokság Forrás: neka.hu
Két fontos meccset nyert meg a NEKA a fiúbajnokság Forrás: neka.hu
Két fontos mérkőzést is rendeztek szerdán a fiú utánpótlás kézilabda-bajnokságban, a balatonboglári NEKA Csarnokban. A főszereplő mindkétszer a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Grundfos Tatabánya gárdája volt, csak előbb a serdülő-, majd az ifjúsági ligában. A fiatalabbak között óriási küzdelmet hozott az összecsapás, kilenc perccel a vége előtt még a vendégek vezettek, a hajrát azonban Kopornyik Zsolt legénysége bírta jobban, s végül minimális különbséggel 25–24-re győzött, a sikerrel az élre is ugrott a tabellán. Az idősebbek mezőnyében egyoldalú mérkőzést láthatott a közönség. A hazaiak már a félidőben hat góllal vezettek, és a végére meg is duplázták a különbséget, 32–20-as győzelmet örülhettek.  Sótonyi László csapata továbbra is a második helyen áll, a bajnokságot a Balatonfüred vezeti.

Fiú ifjúsági bajnokság Nyugati csoport: 1. Balatonfüredi KSE 22 pont, 2. NEKA 20, 3. Csurgói KK 20, 4. Grundfos Tatabánya 14, 5. Telekom Veszprém 12, 6. Komló 12 Fiú serdülőbajnokság Nyugati csoport: 1. NEKA I 22, 2. Veszprémi KKFT 20, 3. Balatonfüredi KSE 18, 4. NEKA II 15, 5. Éles KISE 14, 6. Grundfos Tatabánya 13

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.