UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-12-05 19:13

Labdarúgás: jutányos áron szerezheti meg a Borussia Dortmund Erling Braut Haalandot (19)

A Red Bull Salzburg 19 éves támadója, Erling Braut Haaland értéke 30 millió euróra emelkedett. Az nso.hu arról ír, hogy a csatárhiánnyal küszködő Borussia Dortmund ennél jóval olcsóbban igazolhatná le.

Mint, ahogyan arról már többször is beszámoltunk, a Red Bull Salzburg 19 éves norvég csatára, Erling Braut Haaland elképesztően kezdte a 2019–2020-as idényt: 20 mérkőzésen 27 gólt szerzett, illetve hét gólpasszt adott. Nem csupán az osztrák ligában bizonyítja hétről hétre tehetségét, hiszen a Bajnokok Ligájában öt mérkőzésen nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját. Nem véletlen tehát, hogy gyakorlatilag fél Európa sorban áll érte, többek között a Manchester United, az Atlético Madrid, illetve a Juventus is szívesen látná soraiban − írja az nso.hu.

Elképesztő hónapokat tudhat maga mögött Haaland
Elképesztő hónapokat tudhat maga mögött Haaland
A legesélyesebb befutó jelenleg – a Sport Bild legújabb hírei szerint – a Borussia Dortmund, ráadásul a német csapat áron alul szerezheti meg az egyik legnagyobb csatárígéretet. A német lap úgy tudja, Haaland szerződésében szerepel egy kitétel, miszerint csak januárban, azaz a téli átigazolási szezonban 20 millió euróért kivásárolható szerződéséből a támadó. Ha ezek a hírek igazak, akkor a jelenlegi piaci viszonyokat tekintve a Borussia nagyon olcsón juthat Haaland játékjogához, akit a Transfermarkt 30 millió euróra taksál, ám a sajtóban korábban megjelent hírek szerint egyesek ennek a dupláját is megadnák érte. A dortmundiakra ráférne az erősítés a télen: Paco Alcácer sérülései miatt gyakorlatilag a fél őszi idényt klasszikus csatár nélkül kellett játszania Lucien Favre csapatának, ráadásul a spanyol támadó egyáltalán nem remekel úgy, mint a mögöttünk hagyott idényben. Így abszolút elképzelhető, hogy Haaland szerepel a Dortmund téli kívánságlistáján. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.