UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-12-07 20:54

Vívás: szombati dömping Szűcs Luca újabb vk-ezüstjével

A fiú tőrözőket leszámítva minden fegyvernem érintve volt a vívók szombati dömpingjén; a juniorkorú Szűcs Luca (BVSC-Zugló) Szocsi után a lengyelországi kard vk-viadalon is ezüstérmet szerzett, végső sikere egyetlen tuson múlt. A leány tőrözők bukaresti versenyén Hajas Nóra hetedik lett, míg a kadét párbajtőrözők között Wimmer Dorina szerzett nyolcadik helyet Németországban.

A szezonnyitó junior kard-világkupaversenyt követően a lengyelországi Sosnowiecben rendezett vk-viadalon is ezüstérmet szerzett a BVSC-Zugló 17 éves reménysége, Szűcs Luca. Az áprilisi toruni világbajnokságon még a kadétok mezőnyét leiskolázó sportoló a húszévesek között is egyre feljebb lépked. Bódy István tanítványa a szombati versenynapon elképesztően simán menetelt a döntőig: legszorosabb asszója 15:11 volt, és legyőzte többek között az orosz válogatott Sorohovát és az olasz Fusettit, majd az elődöntőben az ugyancsak talján, junior vb-bronzérmes Tariccót 15:9-re. Ezt követően a fináléban az amerikaiak nagy ígéretével, Honor Johnsonnal került szembe, és a legkisebb különbséggel, 15:14-re szenvedett vereséget.

Szűcs Luca újabb vk-ezüstöt szerzett a juniorok között Forrás: fencingsport.club
Szűcs Luca újabb vk-ezüstöt szerzett a juniorok között Forrás: fencingsport.club
Értékes kollektív teljesítmény és a korosztály erejéről sok mindent elárul, hogy hat magyar eljutott a legjobb 32 közé is. A még kadétkorú Keszei Kirát ráadásul egyetlen tus választotta el a legjobb nyolcba kerüléstől. Az említettek mellett még Pótz-Nagy Fanni, Báthory Kata és az ugyancsak kadét Spiesz Anna, illetve Missurai Pálma is szépen teljesített. A kardozók mellett a junior tőrözőkre is világkupa-megméretés várt, a leányok bukaresti versenyén a hazai mezőny két kiemelkedő alakja, Hajas Nóra és Pöltz Anna magabiztosan jutott a legjobb 16 közé, ahol is egymással mérkőztek a mienk. Ezúttal Hajas nyert 15:10-re, a negyeddöntőben viszont a francia felnőttválogatottat ostromló Lacheray túl kemény diónak bizonyult Szirmai Benedek tanítványának (10:15). A junior korosztállyal egyetemben a kadét párbajtőrözőknek sem telt unalommal a szombat, legjobbjaink az európai körverseny németországi állomásán léptek pástra. A leány mezőnyében Wimmer Dorina menetelt a legtovább, aki nyolcadikként zárt, míg a fiúk között Kovács Gergely számára ért véget a legkésőbb a verseny, a legjobb 16 között. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.