UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-12-08 08:53

Labdarúgás: Jesse Marsch szerint jó helye lenne Haalandnak Lipcsében

Számtalan klubbal szóba hozták már a RB Salzburg 19 éves csatárát, Erling Braut Haalandot, aki parádézik az új évadban. Kiderült, az edzője, Jesse Marsch úgy gondolja, hogy a Salzburggal egy cégcsoportba tartozó RB Leipzig csapatához passzolna leginkább a futballista játékstílusa.

A 19 éves norvég csatárt, Erling Haalandot (az eredeti írásmód szerint Håland – A szerk.) már vagy tucatnyi európai élcsapattal kapcsolatba hozták különböző újságcikkekben. Legutóbb például arról lehetett olvasni, hogy a labdarúgó szerződésében szereplő egyik záradékot kihasználva a Borussia Dortmund csaphat le rá, potom 20 millió euróért − írja az nso.hu.

Haaland Lipcsében köthet ki? Fotó: Joe Klamar
Haaland Lipcsében köthet ki? Fotó: Joe Klamar
Nem véletlen a nagy érdeklődés, a fiatal elképesztően kezdte a 2019–2020-as idényt: 20 mérkőzésen 27 gólt szerzett, illetve hét gólpasszt adott. Nem csupán az osztrák ligában bizonyítja hétről hétre tehetségét, hiszen a Bajnokok Ligájában öt mérkőzésen nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját. Szintén jó ideje emlegetik Haaland kérői között a Salzburggal egy cégcsoporthoz köthető RB Leipziget. Jesse Marsch, aki az előző idényben éppen a Lipcse pályaedzője volt, mielőtt kinevezték volna az osztrák bajnokság címvédőjéhez, elmondta: ha tanácsot kellene adnia, azt mondaná játékosának, menjen a Bundesliga-csapathoz. „Szigorúan elméleti síkon maradva: a Leipzig és Erling remekül passzolna egymáshoz. Fantasztikus szakemberek, és ami legalább ilyen fontos, fantasztikus emberek dolgoznak a klubban. Mindannyian nagy súlyt fektetnek a játékosok egyéni fejlesztésére, nevelésére. Törődnek a futballistáikkal és igazán profi a szemléletük. Nagyon magas szinten dolgoznak” – dicsérte korábbi klubját Marsch az Omnisportnak adott interjúban. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.