UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2019-12-08 16:44

Sakk: a négy nap alatt négy versenyen indult, 12 éves Gaál Zsóka második korosztálya világranglistáján

A 12 éves, ajkai sakkozólány, Gaál Zsóka nem unatkozott az elmúlt hetekben, négy nap alatt ugyanis négy rangos versenyen szerepelt, korosztálya világranglistáján pedig a második helyre lépett elő.

Mozgalmas heteket tud maga mögött a 12 éves sakkozó, Gaál Zsóka, hiszen nemrégiben négy nap alatt négy rangos versenyen szerepelt, sorrendben Tiszaújvárosban, Tallinban és Budapesten ült asztalhoz. A jól sikerült tiszaújvárosi opent követően Zsóka azonnal Észtországba repült, Tallinn adott otthont a rapid és blitz Európa-bajnokságnak.

zsóka 1
zsóka 1
Nagyobb kihívást keresve rapid (15 perc játékidő) kategóriában nem a saját korcsoportjában, hanem hárommal feljebb, a 18 éves lányok között indult, ahol a hetedik helyen végzett. Másnap, a 14 éven aluliak Európa-bajnokságán a táblasorrendben Gaál Zsóka, Kolimár Kristóf, Palczert Mátyás, Farkas Ottó alkotta csapat a kilencedik helyen zárt. A két fárasztó játéknap után következett a blitz (3 perc játékidő) Eb, ahol Zsóka a 14 éven aluli lányok mezőnyében hetedik lett, a saját korosztályából csupán egyetlen versenyző előzte meg. A viadal után néhány órával már indult is a repülőgép Budapestre, az ajkai versenyző másnap kora délután a felnőtt női bajnokságon ült asztalhoz. Ellenfele a címvédő Havanecz Bianka női nemzetközi mester volt. A továbbjutás két játszmában dőlt el, végül Zsóka kénytelen volt kezet nyújtani ellenfelének. A felnőttbajnokság neki lezárult, de az év még korántsem, hiszen december 27. és január 4. között Krakkóban vesz részt rangos versenyen. Eredményeinek köszönhetően korosztálya világranglistáján a harmadik helyről a másodikra lépett előre. „Nagyon vártam és élveztem a kihívásokat a tallinni Európa-bajnokságon. Kimondottan motivált, hogy idősebbekkel játszhattam. Amiért kicsit szomorkodom, hogy a két fontos verseny között nem jutott idő pihenésre, regenerálódásra. Ha kicsit frissebb vagyok, talán jobban sikerült volna a felnőttbajnokság selejtezőjének második fordulója. Sebaj, majd jövőre!” – összegzett honlapunknak. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.