UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-12-11 19:36

Ifjúsági téli olimpia: Bíró Hanna ott lehet Lausanne-ban

Két hetet kellett várnia a hivatalos megerősítésre, szerdán végül bizonyossá vált, hogy Bíró Hanna, a TTKE gyorskorcsolyázója kvótát szerzett a lausanne-i ifjúsági téli olimpiára.

Két héttel ezelőtt, az enschedei világkupaversenyt követően a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) hivatalosan értesítette a magyar testületnek, hogy Bíró Hanna az összesített rangsor alapján kvótát szerzett a lausanne-i ifjúsági téli játékokra. Aztán a következő napon rendszerhibára hivatkozással immár azt jelezte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek (MOKSZ), hogy nincs még meg a magyar kvóta – Hanna az első számú tartalék a sorban.

Ott lesz az ifjúsági téli olimpián Bíró Hanna Fotó: hunskate.hu
Ott lesz az ifjúsági téli olimpián Bíró Hanna Fotó: hunskate.hu
Az MOKSZ szerdán hivatalos honlapján aztán közölte, a 16 éves sportoló 500 és 1500 méteren ott lesz Lausanne-ban, a téli ifjúsági olimpián! „Az edzőmtől tudtam meg a hírt. Már először is, így a második alkalommal vissza is kérdeztem, hogy most komoly? Nagyon sokat dolgoztam ezért a kvótáért, hosszú éveket, de az igazán nagy munka még ezek után vár rám” - mondja Bíró Hanna. Edzője, Garzó Erika arról beszélt, hogy az idei esztendő nagyon intenzív volt a számukra, hiszen a munka nyáron a görkorcsolyázással kezdődött – mint mindig. Hanna elindult a barcelonai görkorcsolya világbajnokságon, majd onnan Hollandiába utazott egy jeges edzőtáborba, hogy aztán a pamplonai görkorcsolya kontinensviadalról elhozzon egy negyedik helyet. Hozzátette, körülbelül tizenöt-húsz százalék esélyt láttak arra, hogy elérjék a vágyott célt, ami most végül összejött. Bíró Hanna hamarosan Zakopanéba utazik edzőtáborba és versenyre, majd néhány nap ünnep után december 27-én már Inzellben folytatja a felkészülést. Az ifjúsági olimpiát január 9. és 20. között rendezik. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.