UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-11 13:23

Vízilabda: mindent megtesz a győzelmekért a férfi juniorválogatott a csütörtökön kezdődő világbajnokságon

Hétfőn elutazott Kuvaitba a férfi junior vízilabda-válogatott, hogy csütörtökön a spanyolok elleni mérkőzéssel megkezdje korosztálya világbajnokságát. A magyar csapat becsülettel felkészült idei fő eseményére, az utolsó napokra már csak a szellemi és fizikai felfrissülés maradt.

Csütörtökön megkezdi szereplését a kuvaiti U20-as vízilabda-világbajnokságon a férfi juniorválogatott. A fiatalok február óta folyamatosan készülnek a világeseményre, melynek időpontját az ottani időjárási viszonyok miatt tolták ennyire ki. A Kemény Kristóf és Lukács Gergő irányította csapat a B jelű csoportba került az oroszok, az egyiptomiak, a kanadaiak és a spanyolok mellé, utóbbival játssza első mérkőzését. A válogatott nyáron két rangos nemzetközi tornán is sikeresen szerepelt, a felkészülés hajrájára pedig igyekezett minden téren tökéletesíteni játékát. Az nem mondható el a fiúkról, hogy alaposan rápihentek a világeseményre, hiszen rengeteg mérkőzés van a lábakban, kezekben. Van, aki az utánpótlás-bajnokságban, van, aki az ob I-ben szerepelt, de olyan játékos is akad a keretben, aki a nemzetközi porondon volt érdekelt. Ráadásul három, a Magyar Kupában érintett pólós csak hétfőn, a reptéren csatlakozott a többiekhez.

mvlsz kovács anikó1
mvlsz kovács anikó1
„Az volt a legfontosabb feladatunk, hogy a játékosokat szellemileg és fizikálisan a legjobb állapotba hozzuk – vélekedik Kemény Kristóf. – Ilyenkor már nem szükséges őket feltétlenül terhelni, arra kell ügyelnünk, ne fogyjon ki belőlük a szufla. Az utolsó napokban a programot igyekeztünk minél változatosabbá tenni, hogy ezzel is plusz energiát tápláljunk a kerettagokba. A világtornán fiatal magyar csapat vesz részt, hiszen 2002-es és 2003-as korosztályba tartozó játékost is találunk a névsorban, ettől függetlenül a válogatott minden mérkőzésen a győzelemért ugrik medencébe. A tavalyi junior Európa-bajnokságon hetedik együttes most előkelőbb pozícióban zárna. Elsősorban rendkívül jó lövőiben bízhat a csapat, de a társaság gyorsasága és lelkessége is kulcsa lehet az eredményességnek. Azt, hogy az ellenfelek milyen játékerőt képviselnek, csak megsaccolni lehet. Különösen igaz ez a junior Eb-bronzérmes spanyolokra, akik ellen első összecsapását játssza a válogatott. „Nagyon kíváncsian és izgatottan várjuk a kezdést – mondja a szövetségi edző. – Elsősorban a spanyolokat és az oroszokat tekintjük riválisainknak a csoportban, de biztos, hogy minden csapat erős, ezért az egyiptomiakat és a kanadaiakat sem szabad lebecsülni, hiszen úszni, verekedni, lábtempózni, brusztolni, hajtani, rombolni már mindenki tud. A spanyolok egyetlen felkészülési tornán sem vettek részt a nyáron. Zárt akadémiai rendszerben dolgoznak Barcelonában, a játékosok együtt laknak, járnak iskolába és edzenek a válogatottban a hét első felében, aztán visszamennek a klubjaikba. Ez az egységes rendszer az utóbbi időben nagyon meglátszik a spanyol vízilabda minden szintjén, de mi mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel kezdjük a világbajnokságot.”

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT A férfi juniorválogatott vb-kerete Kapusok: Bányai Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (KSI), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE) A magyar csapat csoportmérkőzései (magyar idő szerint) December 12.: –Spanyolország, 14.10; december 14.: –Egyiptom, 12.50; december 15.: –Oroszország, 18.10; december 16.: –Kanada, 14.10 A kuvaiti vb csoportbeosztása A-csoport: Szerbia, Japán, Dél-Afrika, Horvátország, Kína B-csoport: Oroszország, Kanada, Spanyolország, Magyarország, Egyiptom C-csoport: Montenegró, Kuvait, USA, Olaszország, Irán D-csoport: Brazília, Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Új-Zéland

  További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.