UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-13 15:15

Jégkorong: érezték, hogy nyernek – az ukránok elleni fölényes győzelemmel rajtolt a válogatott az U20-as vb-n

„Nekimegyünk az észteknek is” – mondják az U20-as jégkorong-válogatott játékosai, miután a csütörtöki nyitónapon 5–1-gyel simán lelépték a házigazda ukránokat a kijevi divízió I/B csoportos vb-n.

Nagyszerű győzelemmel kezdte Kijevben az U20-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott, Vas Márton együttese a házigazda ukránok ellen nyert 5–1-re az első fordulóban. Gólt szerzett a válogatottban az Egyesült Államokban légióskodó Vértes Nátán is, az Aberdeen Wings támadója elmondta, már napok óta látta az összeszedettséget a csapaton.

Németh Kristóf meglőtte az első gólját az U20-as válogatott Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Németh Kristóf meglőtte az első gólját az U20-as válogatott Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Reggel óta éreztem, hogy győzünk, mert nagyon egyben vagyunk és felkészültünk. Minden adott volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, ez be is igazolódott. Olyan gólokat lőttünk, amilyeneket az edzéseken gyakorlunk, és azt csináltuk a jégen, amit az edzők elvártak tőlünk. A folytatásban is erre törekszünk.” A vb első magyar gólját a Fehérvári Titánok csatára, Kovács Alex ütötte, aki azt emelte ki, hogy nem zökkentette ki a válogatottat a közeg, a sok ukrán drukker. „Álmosan kezdtük a meccset, de a harmad második felében felébredtünk, és tudtuk a mi hokinkat játszani. Amikor átlépték a piros vonalat, rögtön nagyobb lett a hangzavar, elkezdtek nekik szurkolni, de ezt nem hátrányként fogtuk fel, ezzel együtt kellett élnünk. Vacsoráig tudtunk ennek a győzelemnek örülni, utána pedig a következő meccsel foglalkozunk. Az észtekre is nagyon oda kell figyelnünk, nem szabad hagyni őket érvényesülni.” Csütörtökön az első gólját lőtte az U20-as válogatottban az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia támadója, Németh Kristóf, aki szerint a legfontosabb, hogy a folytatásban is a saját teljesítményükre koncentráljanak. „Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szereznem, remek passzokat kaptam a társaimtól, és be is tudtam fejezni az akciót. Nem kezdtünk túl jól, nem volt meg a fókusz, de ahogyan telt az idő, egyre jobban belejöttünk a játékba. Nem az ellenféllel, hanem csak a saját játékunkkal törődtünk. Most regenerációra van szükség, a péntek pihenőnap, edzünk egyet, szombaton pedig nekimegyünk az észteknek.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.