UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-12-13 14:26

Sportlövészet: junior puskások a szlovákok elleni válogatottban

Szombaton a puskás és a pisztolyos válogatott is megmérkőzik a szlovákokkal Szombathelyen, előbbi csapatban négy juniorkorú sportlövő, Mészáros Eszter, Klenczner Márton, Bajos Gitta és Pekler Zalán bizonyíthat.

Szombaton Szombathelyen a Haladás VSE sportkomplexumában méri össze tudását a magyar és a szlovák puskás, illetve pisztolyos csapat. A puskás csapatot egy az egyben juniorkorú versenyzők alkotják, a már olimpiai kvótával rendelkező Mészáros Eszter mellett ott lesz a felnőtt Eb-bronzérmes Bajos Gitta is, valamint Pekler Zalán és Klenczner Márton.

bajos g 1
bajos g 1
"Péni István nem tudta vállalni a szereplést, de így is elég erős, ütős válogatottal állunk ki, hiszen két olimpiai kvótásunk is rajthoz áll Szombathelyen, Major Veronika és Mészáros Eszter, továbbá az ifjúsági olimpiai bajnok Pekler Zalán is a magyar csapat tagja" – nyilatkozta Győrik Csaba szövetségi kapitány, aki hozzátette, hogy olyan lebonyolítási formában gondolkodtak, amivel egyrészt érthetőbbé, másrészt eladhatóbbá is teszik a sportágat. Szombathelyre azért esett a választás, mert kiváló kapcsolatot ápol a hazai szövetség a helyi önkormányzattal, amely anyagilag is hozzájárul a rendezéshez. "Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a versennyel" – tette hozzá a szövetségi kapitány. A mérkőzés lebonyolítása a sikeres októberi, budapesti ifjúsági Eb-re hasonlít, hiszen 60 értékelt lövésből áll. A versenyzők hatszor tíz lövést adnak le, a tíz lövésre 12 perc áll rendelkezésükre. A fiatalok jól ismerik ezt a formát, hiszen Pekler kivételével valamennyi versenyző a győztes puskás csapat tagja volt a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett ifi kontinensviadalon. A magyar pisztolyos csapat: Major Veronika, Tátrai Miklós, Egri Viktória, Nagy Máté A magyar puskás csapat: Mészáros Eszter, Klenczner Márton, Bajos Gitta, Pekler Zalán További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.