UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-14 11:16

Vízilabda: sima győzelemmel javított a válogatott az U20-as vb-n

A tizenkét gólos, egyiptomiak felett aratott sikerével megszerezte első győzelmét a magyar vízilabda-válogatott a Kuvaitban zajló férfi U20-as vb-n; vasárnap Oroszország következik.

Baksa Benedek négy gólt lőtt az egyiptomiaknak Forrás: vlv.hu
Baksa Benedek négy gólt lőtt az egyiptomiaknak Forrás: vlv.hu
A nyitófordulóban rendezett csoportrangadón a spanyolokkal szemben alulmaradt U20-as férfi vízilabda-válogatott szombaton Egyiptom ellen javíthatott a Kuvaitban zajló világbajnokságon. A lényegesen gyengébb játékerőt képviselő afrikaiak elleni összecsapás nem kezdődött jól, az első negyed után teljesen nyílt volt a meccs, 3–3-as döntetlent mutatott az eredményjelző. Utána viszont helyre állt a világ rendje: a magyar csapat az 5–1-es második negyeddel gyakorlatilag már a nagyszünetre eldöntötte az összecsapást, és a folytatásban sem kegyelmezett: a papírformának és a várakozásnak megfelelően fölényes magyar siker lett a  vége, 19–7-re nyert a Kemény-csapat. A következő ellenfél az orosz válogatott lesz vasárnap 14.10-től.

FÉRFI U20-AS VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT Magyarország–Egyiptom 19–7 (3–3, 5–1, 5–2, 6–1) A magyar gólszerzők: Magyar 5, Baksa 4, Vígvári 3, Bóbis, Fekete, Szeghalmi 2-2, Aranyi 1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.