UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-16 11:56

Vízilabda: csoportmásodikként továbbjutott az U20-as válogatott a kuvaiti vb-n

Meggyőző játékkal, simán átgázolt ellenfelén a magyar férfi vízilabda-válogatott a Kuvaitban zajló U20-as világbajnokságon. Kemény Kristóf együttese 17–7-re nyert Kanada ellen, és második helyen végzett csoportjában, amivel továbbjutott.

Bóbis Botond remekelt a kanadaiak ellen Forrás: vlv.hu
Bóbis Botond remekelt a kanadaiak ellen Forrás: vlv.hu
Az elmúlt napokban rátalált a győzelmi ösvényre a férfi vízilabda-válogatott a Kuvaitban zajló U20-as világbajnokságon, elvégre az egyiptomiakat, majd az oroszokat is magabiztosan legyőzte. Hétfőn a kanadaiak ellen sem tért volna le a megkezdett útról. A mérkőzés elejét megint az ellenfél kezdte jobban, de az előző meccsek forgatókönyvéhez hasonlóan ismét hamar kézbe vette az irányítást Kemény Kristóf csapata. Előbb Bóbis Botond, majd Magyar Márton köszönt be, a negyedet Vígvári Vince szépségdíjas találata zárta (3–1). A következő játékrészben megszórták egymást az együttesek, így a nagyszünetre 6–4-et mutatott az eredményjelző. Ezek után jött a szokásos harmadik negyed, amelyben hengereltek a mieink: hat gól szereztek, és eldöntötték az érdemi kérdéseket. Többen remek teljesítményt nyújtottak a közülük, Bóbis Botond négy, Fekete Gergő János három gólig jutott. Végül nagyon simán, 17–7-re nyert a magyar válogatott, és második helyen továbbjutott csoportjából.

FÉRFI U20-AS VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT Magyarország–Kanada 17–7 (3–1, 3–3, 6–0, 5–3) A magyar gólszerzők: Bóbis 4, Fekete 3, Baksa, Dala, Vígvári, Aranyi 2–2, Magyar, Szeghalmi 1–1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.