UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-12-17 19:34

Műkorcsolya: Schermann Regina akár a legjobb tízbe is bekerülhet az ifjúsági téli olimpián

„A rövid programban olyan lányt mutatok be, aki az esőben táncol, és ezt nagyon élvezi. Ami a kűrt illeti: az Egy gésa emlékiratai című film zenéjére futok, természetesen a gésát alakítva. Egyelőre kérdéses, milyen erős lesz a mezőny, de azt mondom, ha minden sikerül, akár a legjobb tíz közé is bekerülhetek” − véli a 15 éves műkorcsolyázó, Schermann Regina, aki nemrégiben harcolta ki az indulás jogát lausanne-i ifjúsági téli olimpián.

A Jégkorszak SE 15 éves műkorcsolyázója, Schermann Regina az ősz két legfontosabb hazai juniorversenyét, a Halloween- és a Mikulás-kupát megnyerve harcolta ki, hogy képviselje a magyar színeket a január 9-én kezdődő, lausanne-i ifjúsági téli olimpián.

Schermann Regina vehet részt az ifjúsági olimpián Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
Schermann Regina vehet részt az ifjúsági olimpián Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
„Láng Júlia szerezte meg a kvótát a tavalyi junior-világbajnokságon. Regina az összes válogatóversenyt megnyerte, rendkívül magabiztos volt egész évben, büszkék vagyunk rá. A komoly sportolónak mindig az a célja, hogy kijusson az ötkarikás játékokra. Igaz, ez még »csak« az ifjúsági olimpia, de a tehetsége megvan, hogy hamarosan már a nagyokén is megmutathassa, mire képes ő igazán” − vélekedik Regina edzője, Gajane Akopjan. Ha már a felnőttmezőnyre kitért a mester: a 15 éves lány nemrégiben bemutatkozhatott az ostravai Négy Nemzet-bajnokságon, amelyen az elismerésre méltó bronzérmet szerezte meg. A viadal egyben magyar bajnokságnak is volt; honfitársai közül csak a pjongcsangi téli olimpiát is megjárt Tóth Ivett végzett előtte. Gajane szerint tökéletes programokat futott tanítványa. „Elképesztően nagy élmény volt, rettenetesen izgultam, hiszen életemben először versenyezhettem felnőttekkel. Úgy vélem, a lehető legtöbbet hoztam ki magamból. Jó érzés, hogy ez elég volt a bronzéremre” − mesélte Schermann. A legtöbben művészléleknek tartják, és ez nem véletlen. Immár kilencedik éve tanul kínaiul, és a színészetbe is belekóstolt már, amikor 11 éves volt: az öt és fél millió dolláros költségvetésű orosz jégmusicalban, a Szindbád és Anna hercegnőben játszott. „Nagy élmény volt, az biztos. Hosszú hónapokat dolgozhattam együtt az orosz jégbalett sztárjaival, ami felejthetetlen emlék marad. Hogy miért éppen Berci szerepét kaptam? Azt most inkább hagyjuk, mert nagyon hosszú történet, és nem is ez a lényeg. Mindenesetre nagyon élveztem a kihívást, örülök, hogy annak idején elvállaltam.” Egyelőre nagy kérdés, mire lehet képes Lausanne-ban: „A rövid programban olyan lányt mutatok be, aki az esőben táncol, és ezt nagyon élvezi. Ami a kűrt illeti: az Egy gésa emlékiratai című film zenéjére futok, természetesen a gésát alakítva. Egyelőre kérdéses, milyen erős lesz a mezőny, de azt mondom, ha minden sikerül, akár a legjobb tíz közé is bekerülhetek.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.