UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-12-17 12:03

Úszás: a legendás pécsi utánpótlásedző, Petrov Anatolij a Magyar Úszó Hírességek Csarnokában

Beválasztották a hazai úszó Hall of Fame-be a pécsi úszóutánpótlás meghatározó alakját, Petrov Anatolijt. Mellette még Temes Judit (posztumusz), Szabó Joe és Vereczkei Zsolt került be a nívós társaságba.

Ezúttal a Bálna Budapest rendezvényközpontban tartották a magyar úszósport évadzáró rendezvényét, amelyben a múlt nagyjai mellett jelenlegi klasszisok és a jövő bajnokai is megjelentek.

Petrov Anatolij és Petrov Iván
Petrov Anatolij és Petrov Iván
A Magyar- és az Európai Úszószövetség közösen tartott gálavacsoráján szokás szerint megválasztották a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának négy új tagját, köztük a legendás pécsi utánpótlásedzőt, mesteredzőt, Petrov Anatolijt. A magyar úszósportban csak Tolja bácsiként ismert mestert olyan kiválóságok felfedezése és sikerei révén ismerjük elsősorban, mint az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna, illetve a paralimpiai bajnok Pásztory Dóra és Sors Tamás. Munkássága azonban ennél lényegesen több úszó és fiatal életére volt hatással. Pályafutásának első felét a Szovjetunióban töltötte, 1980-ban települt át Magyarországra. 1984 óta irányítja Pécsett az utánpótlás-nevelést, 22 éven át testnevelő tanárként dolgozott, és rendszeresen foglalkozott különféle mozgásfejlesztő programok alkotásával óvodásoknak és kisiskolásoknak. Paraúszásban edzőként az úttörők közé tartozott, és nyolcvan felé közeledve is fáradhatatlanul dolgozik az ANK Pécs vezetőedzőjeként – számolt be a Nemzeti Sport. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.