UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-12-18 18:42

Cselgáncs: Özbas Szofi három díjat kapott a hazai szövetség évzáró ünnepségén

Megtartotta évzáró ünnepségét a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) Budapesten, a Papp László Sportarénában. Az ünnepségen természetesen díjazták az év legjobb sportolóit is. A legtöbb elismerést (hármat) a Ceglédi VSE junior világ- és Európa-bajnok, U23-as Eb-aranyérmes sportolója, Özbas Szofi vihette haza.

Özbas Szofi és öccse, Levente az évzáró ünnepségen a díjakkal
Özbas Szofi és öccse, Levente az évzáró ünnepségen a díjakkal
Évzáró ünnepséget tartott szerdán az MJSZ a Papp László Sportaréna Mastercard-termében, amelyen természetesen az utánpótláskorúakat is díjazták a 2019-ben nyújtott teljesítményükért. Ha nem így lett volna, akkor is írnunk kellene most az eseményről, mivel az év női cselgáncsozója címet a 18 éves Özbas Szofi kapta (csakúgy, mint az év U23-as és junior leánydzsúdósa címet). Alaposan rászolgált erre a Ceglédi VSE sportolója, hiszen mindent megnyert, amit a junior- és az U23-as korcsoportban lehetséges: Európa-bajnoki címet szerzett Finnországban, világbajnok lett Marokkóban, és nagy fölénnyel vezeti a korosztályos világranglistát. Emellett a huszonhárom évnél fiatalabbak között is a csúcsra ért: az oroszországi Izsevszkben Eb-címet ünnepelhetett. A felnőttek között is vívhatott érmes meccset, ötödik lett a budapesti Grand Prix-versenyen. Sikereinek köszönhetően a harminchetedik helyre ugrott az olimpiai kvalifikációs rangsorban, így a 2020-as tokiói olimpiáért is harcba szállhat, tizennyolc évesen. „Sokáig őrlődtem azon, hogy részt vegyek-e a kvalifikációs viadalokon, mivel tavasszal érettségizem, és a tanulást ugyanolyan fontosnak tartom, mint a sportot. Eleinte nem éreztem, hogy ennek itt az ideje, már most erre lennék hivatott. Aztán felfogtam, hogy igenis, helyem lehet Tokióban, így megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy ez sikerüljön” − mondta a Szofi honlapunknak a helyszínen.

A DÍJAZOTTAK Az Év felnőtt női dzsúdósa: Özbas Szofi (Ceglédi VSE) − junior-világ- és Európa-bajnok, U23-as Eb-aranyérmes Az Év U23-as férfidzsúdósa: Gőz Roland (MTK Budapest) − junior-világ- és Európa-bajnoki második, U23-as Eb-aranyérmes Az Év U23-as női dzsúdósa: Özbas Szofi (Ceglédi VSE) Az Év junior fiúdzsúdósa: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) − junior-világ- és Európa-bajnoki harmadik, U23-as Eb-aranyérmes Az Év junior leánydzsúdósa: Özbas Szofi (Ceglédi VSE) Az Év ifjúsági fiúdzsúdósa: Farkas Bence (Rákosvidéke Hajtós DSE) − ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes, EYOF-harmadik Az Év ifjúsági leánydzsúdósa: Mamira Luca (Toto Sport SE) − Ifjúsági világbajnok, ifi Eb-ezüstérmes Az Év utánpótlásedzője: Bíró Tamás (Ceglédi VSE) − Vég Zsomborral és Özbas Szofival nyert U23-as Eb-aranyérmet, junior világbajnoki arany- és bronzérmet, junior Eb-arany-, valamint bronzérmet

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.