UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-19 13:35

Vízilabda: a kanadaiak legyőzésével 9. a férfi juniorválogatott az U20-as vb-n

Csütörtökön többek között remek kapusteljesítményének is köszönhetően kilencgólos győzelmet aratott a férfi junior vízilabda-válogatott a kanadaiak elleni U20-as világbajnoki mérkőzésen, ezzel a Kemény Kristóf és Lukács Gergő által irányított csapat a kilencedik helyen zárta a tornát.

fina mizs
fina mizs
Miután kedden a montenegróiak ellen egygólos vereséget szenvedett a férfi junior vízilabda-válogatott a kuvaiti U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében, eldőlt már csak a 9. helyért küzdhet a folytatásban. Kemény Kristóf és Lukács Gergő csapata csalódottságára ellenére szerette volna szépen befejezni a tornát, így az új-zélandiak elleni szerdai könnyed siker után csütörtökön Kanada fiataljain keresztül vezethetett az út a kilencedik helyig. A meccset remekül kezdte a válogatott, a nyitónegyed első felében Bóbis Botond háromszor is eredményes volt, a csapat pedig nemes egyszerűséggel átszáguldott ellenfelén, az első nyolc perc vége előtt négy másodperccel Fekete Gergő révén alakult ki a 8–2-es állás. A gyakorlatilag eldőlt találkozó folytatásában két negyeden át, visszavett tempójából a magyar együttes, de az 1–1-es és 2­–2-es játékrészeket követően a záró nyolcpercet 4–1-gyel abszolválta, így fölényesen 15–6-ra nyert. A csapatból a négy gólig jutó Bóbis mellett, Fekete és Baksa Benedek három-három találata is említésre méltó, valamint annak a Mizsei Mártonnak a remeklése a kapuban, aki az első félidőben kapott lehetőséget, és 16 lövésből 13-at hárított, ez pedig 81%-os védési mutatót jelentett. A juniorválogatott győzelmével a kilencedik helyen zárta a világbajnokságot, melynek döntőjére pénteken kerül sor. Csütörtök délután Szerbia–Olaszország és Horvátország–Görögország elődöntőket rendeznek.

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT A 9. helyért Magyarország–Kanada 15–6 (8–2, 1–1, 2–2, 4–1) Gólszerzők: Bóbis B. 4, Baksa B., Fekete G. 3-3, Dala D. 2, Sugár P., Ágh, Szeghalmi Zs., ill. Gyerkovics, Cote, Henning 2-2 A férfi juniorválogatott vb-kerete Kapusok: Bányai Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (KSI), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.